2021, január 25, hétfő.
custom_html_banner1

Értékes pontot szereztek

Nem túl látványos meccsen értékes gól nélküli döntetlennel kezdte az alapszakasz visszavágóját a Sepsiszentgyörgyi OSK. A háromszékiek az 1. Liga jelenlegi dobogósainak pályáján nem vesztettek meccset, mi több, egyedül keddi ellenfele tudta legyőzni Leo Grozavu csapatát a 2020/2021-es idény első fordulójában némi játékvezetői segítséggel. Ma Kolozsvárról kaphatnak segítséget.

Nem játszott túl izgalmas meccset kedden este a labdarúgó 1. Liga alapszakasz visszavágóinak első fordulójában az Universitatea Craiova és a Sepsiszentgyörgyi OSK, a játék képe alapján megérdemelte mindkét gárda a pontot. A háromszékiek viszont büszkék lehetnek, hiszen a jelenlegi dobogós csapatok elleni idegenbeli meccseket mind pontszerzéssel zárták: 1–1 a Bukaresti FCSB, valamint 0–0 az Universitatea és a Kolozsvári CFR ellen. A dobogósok közül az oltyánok tudtak csak nyerni Sepsiszentgyörgyön a 2020/2021-es idény első fordulójában egy óriási bírói tévedést követően. A kolozsváriak szombaton, míg a FCSB az alapszakasz utolsó, április 10-re kiírt fordulójában látogat Sepsiszentgyörgyre.

A találkozó előtt csak a két kapu előterében tizenhat métert, valamint a kezdőkört takarították meg a hótól a craiovai pályamunkások, emiatt pedig rengeteg volt a hibás passz. A 6. percben Mamut szabálytalankodott Niczuly ellen, s habár a horvát belépője még a grundfociban is kiállítást ért volna, Kovács István játékvezető nem figyelmeztette a craiovai focist. A pálya minősége miatt helyzetet egyik csapat sem alakított ki az első félidőben, a szünetben viszont az oltyánok teljesen hómentesítették a gyepszőnyeget, így a második játékrészben valamivel iramosabbá vált a meccs, ám annak ellenére, hogy sokáig uralták a játékot a háromszékiek, nagy helyzetig nem jutottak. Az oltyánok egyetlen valamire való megmozdulását a 60. percben jegyezhettük, ekkor Cicâldău lövését követően szögletre ütötte a labdát Niczuly. A 81. percben a hazaiaktól Screciut egy durva belépő miatt kiállította a játékvezető, ám a létszámfölényt a Sepsi OSK nem tudta kihasználni, a 91. percben aztán „kiegyenlített” a bíró, miután Fofana előbb egy szabálytalanságért kapott sárgalapot, majd addig pofázott az ítélet miatt, hogy másodszor is „besárgult”, így ő is idő előtt hagyta el a pályát.

Kedden a Medgyesi Gaz Metan 2–0-ra legyőzte a FC Voluntari-t, a Craiova – Sepsi OSK meccs 0–0-val zárult, a tegnapi két találkozó – a Chindia Târgovişte – Politehnica Iaşi és a Nagyszebeni FC Hermannstadt – Bukaresti Dinamo – lapzárta után ért véget, ma pedig a FC Botoşani – FC Argeş Piteşti (17) és a Kolozsvári CFR – Academica Clinceni (20) összecsapásokat rendezik. Ez utóbbi meccsen egy hazai siker esetén a Sepsi OSK három pontra növelhetné előnyét az üldöző Academicával szemben, viszont egy vendégsiker esetén a háromszékiek szombaton este akár a dobogóra is felléphetnek.Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

14,356RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Gazdag programkínálat

Így hozta a szükség

Jubileumi kiadvány