Erőteljes nyitás a start-upok felé

CsVE: Márk-Csucsi Róbert marad az elnök

209

A Csíki Vállalkozók Egyesületének (CsVE) pénteki tisztújító közgyűlésén újabb két évre bizalmat szavaztak Márk-Csucsi Róbert elnöknek. A 92 tagot számláló egyesület az alapszabályzatát is módosította, így díjmentesen csatlakozhatnak a CsVE-hez a start-up cégek.

Közgyűlést tartottak a vállalkozók. Nyitás a kezdők felé Fotó: Kozma István

Nemcsak a vállalkozói, hanem a civil életben való helytállásért is gratulált a Csíki Vállalkozók Egyesület tagságának Márk-Csucsi Róbert elnök a szervezet pénteki közgyűlésének beszámolóján, a Harmopan Bistróban.
– A stabilitás, átláthatóság és kiszámíthatóság tekintetében a 2018-as év sem hozott semmi jót, semmi újat! Az adótörvénykönyv folyamatos változásai továbbra is nap mint nap fejtörést okoznak. Az online pénztárgépek és a különadók bevezetése, valamint a megalapozatlan minimálbér-emelések egyébre nem voltak alkalmasak, mint arra, hogy a központi költségvetés amúgy is lyukas zsákját megtöltsék – fogalmazott értékelő beszédében Márk-Csucsi Róbert. – A fenti intézkedések gazdaságserkentő hatása a fogyasztás növekedésében mérhető, de ez meddig tartható? – tette fel a kérdést.
Az elnök kitért a közszférában aránytalanul megemelt bérek okozta egészségtelen versenyhelyzetre, a munkaerőpiac problémáira, a más vállalkozói egyesületekkel való kapcsolat erősítésére, és arra buzdította a cégvezetőket, hogy a korábbi mentalitással ellentétben merjenek nyitni a kezdő vállalkozások irányába.
Bakcsy Tünde ügyvezető részletes tevékenységi beszámolóját, majd a cenzori beszámolót követően a tagság újabb két évre bizalmat szavazott Márk-Csucsi Róbertnek. Vorzsák Szabolcs alelnök szintén megmaradt tisztségében, a leköszönő Páll Tibort pedig Nagy István váltotta.
A régi-új elnök a jövőképről elmondta: továbbra is a kommunikáció, a fejlődés és a társadalmi szerepvállalás hármas pillérére helyezik a hangsúlyt. Kiemelte az inkubátorház és egy ipari park létrehozásának fontosságát.
A tisztújítás után módosították az egyesület alapszabályzatát is, ezzel pedig minden korábbinál hatékonyabban nyitnak az új és újszerű vállalkozások irányába: a start-upok csatlakozási díj befizetése nélkül is egyesületi tagokká válhatnak, ráadásul az első évben tagsági díjat sem kell fizetniük, sőt a következő kettőben is 50 százalékos kedvezményt nyújtanak számukra.
A CsVE-nek jelenleg 92 tagja van, amelyeknek a 2018-as becsült éves összforgalma 730–750 millió lej volt, és az alkalmazottak száma jócskán meghaladja a 3000 főt.

Kovács Hont Imre

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek