Erőss Zsolt nevét viseli az utca

Nemrég felújított utcát adtak át a Gyergyóditró községhez tartozó Orotván. Az útszakaszt Erőss Zsolt hegymászóról nevezték el.

Felújított utca Orotván. Tisztelgés a híres falustárs előtt Fotó: Lázár Hajnal

A szentmisét követően kis ünnepséget tartottak vasárnap Orotván: aszfaltozott útszakaszt adtak át. A falu központjától a patak mellett Salamás felé haladó utat tették rendbe. A munka már évekkel ezelőtt elkezdődött a helyi és a megyei önkormányzat támogatásával, most nyertes pályázatnak köszönhetően fejezték be. Puskás Elemér polgármester azt mondta, sok esetben egy-egy munkálat végén nem érez elégtételt, mivel sok problémával kell szembenézni a kivitelezés során, így a végére csak a felszusszanás marad, hogy sikerült befejezni. Hangsúlyozta, ez alkalommal sok jó, segítőkész emberrel találkozott a munka során, s így örömmel mondhatja, hogy sikerült a rég megfogant tervet megvalósítani.
Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke azt mondta, a 65-ös községi út emlékezetes marad számára, ugyanis a polgármester nagyon sokat tett azért, hogy a felújításra sor kerülhessen.
– Vezetőhöz méltó hozzáállás úgy belevágni valamibe, hogy nem látod a végét, de tudod, hogy szüksége van a közösségnek arra a munkálatra – fogalmazott Barti.
Az utcát Erőss Zsolt hegymászóról nevezték el.
– Innen indult Orotváról, általános iskolában itt tanult, büszkén szoktam elmondani, hogy egy rövid ideig padtársam is volt, majd eljutott a világ legmagasabb csúcsaira – mondta a községvezető Erőss Zsolt a faluhoz kötődő viszonyáról.
Hozzátette, gyakran említi a hegymászó példáját a gyerekeknek, arra utalva, hogy egy ilyen kis falu lakója is sokat elérhet, ha ügyes.
Közel két kilométernyi útszakaszt aszfaltoztak Orotván, a patakmedret megerősítették, támfalakat építettek, egy új híd is elkészült, több másik hidat felújítottak, s az út menti sáncot is mélyítették.

Lázár Hajnal

Kapcsolódó cikkek:

14,240RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb