Erőss Nóra bajnoki bronzérmes

Történelmi csíki siker úszásban

559

A csíkszeredai úszósport eddigi legnagyobb sikerét érte el a női szakágban Erőss Nóra: a 14 éves sportoló az országos bajnokság során két döntőben is úszott a felnőttek között. A csíki lány ugyanakkor bajnoki bronzérmes lett, hiszen korosztályában a 200 méteres mellúszásban a harmadik helyen zárt. Erőss Nóra az első csíkszeredai születésű úszó, aki dobogóra állhatott országos bajnokságon.

Trandafir Norbert és Erőss Nóra a történelmi bronzéremmel

Csíkszeredai születésű úszóként először állhatott dobogóra országos bajnokságon Erőss Nóra. A mindössze 14 éves lány korosztályában egy bajnoki bronzéremmel tért haza a Bákóban tartott versenyről, ám ami még fontosabb, a felnőtt mezőnyben két úszónemben is döntős volt. És ott sem vallott szégyent.
Az elmúlt hét végén Bákó adott otthont az úszók 50 méteres medencéjében zajló országos bajnokságnak, amelyen a felnőttek mellett az ifjúsági korosztályok is részt vettek. Csíkszeredából a VSK színeiben Erőss Nóra a 14–15 évesek, míg Balog Henrietta a 16–17 évesek korosztályában állt rajthoz az országos bajnokságon, mindkét sportolót Trandafir Norbert készítette fel és kísérte el a viadalra.
Erőss Nóra az 50 méteres hátúszásban összetettben (tehát a teljes mezőnyben, beleértve a felnőtteket is) a 22. helyen zárt, korosztályában a hetedik helyet szerezte meg. A 200 méteres vegyes úszásban összetettben a 26. lett, korosztályában pedig a 13. helyen zárt. A 200 méteres mellúszásban a csíki sportoló jól úszott a selejtezőben, így az összetett döntőben szerepelhetett, ahol hatodikként ért célba, eredményével pedig korosztályában a harmadik lett. A 100 méteres mellúszásban is rajthoz állt a döntőben, ahol nyolcadikként ért célba, korosztályában pedig a negyedik helyen zárt. „A döntőben egy picivel gyengébb időt úszott Nóra, mint a selejtezőben, nagy volt a versenyizgalom, ennek tudható be, hogy nem sikerült a selejtezőben elért időeredményét megismételnie. Egyébként a selejtezőben úszott időeredményével a döntőben korosztályában a második lehetett volna, ennek ellenére nem vagyunk csalódottak, hiszen óriási fejlődésen ment át a sportoló az elmúlt időszakban. Örülünk annak, hogy csíkszeredaiként elsőként szerzett bajnoki érmet a VSK-nak” – mondta a versenyt követően Trandafir Norbert.
Balog Henrietta teljesítményével is elégedett volt a csíki edző, noha ő nem ért el kimagasló eredményeket. Henrietta önmagához képest jól szerepelt, majdnem minden úszónemben a legjobb idejét úszta és a középmezőnyben zárt. A 200 méteres hátúszásban sikerült a huszadik helyen zárnia – mondta Trandafir Norbert.
A csíki úszók számára a kadét korosztály regionális bajnoksága következik, szintén Bákóban, a versenyen Erőss Hanna és Bajkó Zalán áll majd rajthoz a VSK Csíkszereda színeiben.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek