2021, január 24, vasárnap.
custom_html_banner1

Erőss Koppány sikere

Lugoson rendezték a hétvégén a hazai motocross országos bajnokság negyedik fordulóját, a Temes megyei város első alkalommal adott otthont ilyen rangos motorsporteseménynek. A viadalon a Hargita megyei sportolók remekül szerepeltek, négy motoros is dobogós helyen zárt.

Gerczuj Nándor, Balázs István, Erőss Koppány és Okos Zsolt
Gerczuj Nándor, Balázs István, Erőss Koppány és Okos Zsolt

Két első, egy második és egy harmadik helyezéssel tértek haza a Hargita megyei motorosok a hétvégén Lugoson rendezett motocross országos bajnoki futamon. A hazai pontvadászat negyedik fordulója a Temes megyei városnak újdonság volt, ugyanis Lugos első alkalommal adott otthont ilyen rangos országos versenynek.
A csíkszeredai Erőss Koppány a 65 cm3 géposztályban az első futamon a második lett a zernyesti Aida Cojanu mögött, ám a második futamot megnyerte Cojanu és a sepsiszentgyörgyi Ördög Róbert előtt, így összetettben is az első helyen zárt. A csíki sportoló az országos bajnokságban a második helyen áll két versennyel a zárás előtt, és még mindig esélyes a végső sikerre. – Remekül ment a versenyzés, nagyon örülök a győzelemnek. Remélem, hogy a szezon végén is a dobogó legmagasabb fokára állhatok – nyilatkozta lapunknak a csíki kismotoros. Erőss Koppány számára mozgalmas lesz a következő másfél hónap. – Hétfőn megkezdtem a sulit, hétközben tanulok, hétvégenként pedig versenyzek. Október 24-ig minden hétvégén versenyeim vannak, vagy a motocross, vagy a supermoto kategóriában, de indulok a magyar bajnokságban is – mondta lapunknak Koppány. A kategória pontvadászatát Cojanu vezeti 185 ponttal, Erőssnek 159, a harmadik Cristian Marinescunak 158 pontja van. Lugoson Balázs Istvánnak is jól ment a versenyzés, a székelyudvarhelyi motoros az MX2 kategóriában mindkét futamot megnyerve lett összesítésben első és jelenleg 198 ponttal vezeti a bajnokságot a 108 pontos zernyesti Filip Andrei előtt. Balázs István egyébként idén a nyolc futamból hatszor nyert, egyszer a második, egyszer pedig a harmadik helyen zárt.
Az amatőrök kategóriájában a Csíki Enduro&MX Hargita sportolói is dobogós helyen zártak. Gerczuj Nándor mindkét futamon a második, Okos Zsolt pedig a harmadik helyen ért célba, így összetettben is a második, illetve a harmadik helyen zártak. A bajnoki tabellán Gerczuj a negyedik 149 ponttal, Okos az ötödik 123 ponttal, a pontvadászatot 175 ponttal a lugosi Roșu Vlad Mihai vezeti a 165 pontos Vișoiu Marcel és a 152 pontos Benga Bogdan előtt.

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

14,353RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb