Erősödik a térségi szerep

Jelentős fejlesztések előtt a szentegyházi kórház

189

Borboly Csaba megyeelnök és Konrád Judit, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere múlt csütörtökön felkereste a szentegyházi kórházat, ahol megtekintették az elmúlt időszak megvalósításait, a folyamatban lévő munkálatokat és a megvalósításra váró látványterveket.

Alig használt kórházépület. Életet lehelnek belé Fotó: HMT Sajtószolgálat

Borboly Csaba a látogatást követően elismerően nyilatkozott: „Nagyon ügyesen dolgozik a szentegyházi személyzet a fejlesztésen, támogatói pénzekkel, közmunkával és nagy-nagy odaadással. Külön elismerésem Molnár Krisztina főasszisztensnek és azoknak az orvosoknak, akik vállalták a tevékenységet. Jó látni, hogy a város vezetése, Molnár Tibor és az Udvarhelyszéki RMDSZ különös figyelmet fordít a fejlesztésekre” – emelte ki.
Jelenleg építkezés zajlik az új gyerekosztályon és a belgyógyászaton. Az elvégzett és folyamatban lévő munkálatok megtekintése után a látványterveket is megtekintették, amelynek kivitelezésére EU-s pályázatot sikerült benyújtania Szentegyháza váro­sának.
– A megyei tanács nem tudott erre pályázni, mert az épületek tulajdonosa a város. Az önrész előteremtésében egyértelműen számíthatnak a megyei tanácsra, hogy a városnak ez ne kerüljön pluszpénzbe, hisz ez egy megyei érdek és több települést kiszolgáló intézmény, így megyei intézmény fejlesztéséről van szó – fogalmazott a megyeitanács-elnök.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek