Erősítenék a hazaszeretetet

Csendőrprogramok

34

A Hargita Megyei Csendőr-felügyelőség ismertette tegnap az intézményt érintő újdonságokat. Kiderült: megújult címerrel indítja el novemberben a Centenar-info elnevezésű projektet, megszólítva a fiatalokat, erősítve a nemzeti öntudatot és hazaszeretetet – elsősorban a román tannyelvű iskolák tanulóinak körében.

Sajtótájékoztatón ismertette tegnap a Hargita Megyei Csendőr-felügyelőség a Centenar-info elnevezésű projektjét, amelynek keretében nagy hangsúlyt fektetnek a fiatalok megszólítására és a hazaszeretet erősítésére.
A román kulturális minisztérium által finanszírozott programban hét megyei iskola vesz részt, köztük a csíkszeredai Octavian Goga Főgimnázium, a Liviu Rebreanu Általános Iskola, valamint a borszéki Zimmethausen Iskolaközpont, a székelyudvarhelyi Marin Preda Gimnázium, a gyergyószentmiklósi Szent Miklós Gimnázium, a ma­roshévízi Andrei Șaguna Általános Iskola, valamint a Gyergyóhollói Szakközépiskola sem marad ki. Az elképzelés szerint a diákok november 1. és december 1. között az első világháború és az azt követő egyesülés ihlette bemutatókkal és versenyekkel gyarapíthatják ismereteiket. A projekt összértéke 8000 lej. A részt vevő oktatási intézmények kiválaszthatták, hogy milyen tematika szerint nevezhetnek be a diákjaik, akik közül a legjobbakat díjazzák majd.
Emellett arról is szó esett, hogy a csendőrség idén ünnepli fennállásának 27. évfordulóját, és hagyományos román estre hívja az érdeklődőket november 2-án, pénteken a Csíki Játékszínben. Dan Iamandi főfelügyelő a csendőrség megújult címerét is bemutatta.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek