2021, január 19, kedd.
custom_html_banner1

Érmek csapatban és egyéniben

Két éremmel gazdagodott a Székelyudvarhelyi ISK-FSK csapata az ifjúsági IV-es asztalitenisz országos bajnokság végén. A Besztercén megszervezett Ezüstütő elnevezésű tornán az udvarhelyi sportolók csapatban bronzérmet szereztek, míg egyéniben Szilágyi Paul a harmadik helyen zárt.

A bronzérmes udvarhelyi csapat
A bronzérmes udvarhelyi csapat

[dropcap]A[/dropcap]z idei szezon utolsó versenyén a junior IV-es korcsoport számára rendezett, az Ezüstütőnek elnevezett országos asztalitenisz-bajnokságon vettek részt a Székelyudvarhelyi ISK-FSK legfiatalabb sportolói. A 67. kiírását megérő gyerekverseny a legnagyobb romániai megmérettetésnek számít, az ország összes utánpótlással foglalkozó egyesülete jelen volt és versenyzett a csapatban és egyéni versenyszámokban.
A Szilágyi Paul, Bándi Tamás, Makó Richárd és Balázs Barna alkotta udvarhelyi csapat az első fordulóban magabiztos 4–0-s győzelmet aratott Lupeni és a Bukaresti ISK második számú csapat ellen, majd hasonló arányú győzelmekkel folytatták a második fázisban, a Bukaresti Stirom és a Besztercei LPS voltak a szenvedő felek. A harmadik fázisban az elődöntő csoportokban újabb bukaresti ellenfél került, amelyet már kissé nehezebben tudott legyűrni az udvarhelyi gárda, de a több tapasztalat meghozta a gyümölcsét, és 4–2-es udvarhelyi győzelem lett a vége. A csoport utolsó mérkőzésén a Konstancai Farul ellen már az érem megszerzése volt a tét, hiszen a csoport két első helyezettje jutott be a négyes döntőbe. A fiúk remek játékot produkáltak, csupán Makónak csúszott be egy vereség, Szilágyi és Bándi eredményes játékának köszönhetően 4–1-es győzelemmel jutott a csapat a fináléba. A döntő csoportban előbb Mioveni ellen állt asztalhoz az ISK-FSK, ám nem sikerült a jó játékot folytatni, és 4–1-es vereséget szenvedtek, akárcsak a bajnok Bukaresti ISK ellen, ahol végig kiélezett csatát követően kellett fejet hajtaniuk. Az udvarhelyi csapat így megérdemelten állhatott fel a dobogó harmadik fokára, Bukarest és Mioveni mögött.
Az egyéni küzdelmekben a csapatból csak Balázs kellett selejtezőt játsszon, és a kevés tapasztalattal rendelkező játékos nem tudott kijutni csoportjából, a többiek mind kiemeltként indultak a legjobb 64 között. A főtábla első fordulójában Szilágyi, Bándi és Makó egyaránt magabiztos győzelemmel kezdett, a nyolcaddöntőkig nem okozott különösebb gondot egyiküknek sem a továbbjutás.
A legjobb tizenhat között Makó kikapott, míg Szilágyi és Bándi továbbjutott. A legjobb nyolc között Szilágyi újabb győzelmének köszönhetően az elődöntőbe jutott, az addig remeklő Bándi pedig megtorpant. Az elődöntő drámai csatát hozott Szilágyi részére, a mioveni-i Rosu 3–2-re nyerte a találkozót és jutott a döntőbe. Szilágyi a kisdöntőben magabiztosan győzte le Opreát, ezzel újabb bronzérmet szerezve.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,319RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb