Érmek az országosról

Szörényváron küzdöttek

57

Szörényvár (Drobeta Turnu Seve­rin) adott otthont hétvégén az utolsó belföldi országos cselgáncs bajnokságnak, amelyen az U23-as korosztály lépett tatamira. Csapatbajnokságot, illetve egyéni földharc küzdelmeket rendeztek számukra. Vannak csíki érmesek.

Kétnapos versennyel zárult az idei esztendő utolsó országos bajnoki döntője, amelyen az U23-as korosztály lépett tatamira Szörényváron. Itt előbb csapatbajnokságot, majd egyéni földharc-küzdelmeket szerveztek.
A Radvánszki Szilárd (66 kg), Orbán Lehel (66 kg), Dávid László (73 kg), Gilberto Cardoso (81 kg), Kocsis Hunor (90 kg), Kajtár Endre (90 kg) és Koncz Botond (+90 kg) összeállítású VSK Csíkszereda csapata a harmadik lett. Nyitásként 5–0-r verték Ploiești-t, majd szoros küzdelemben 3–2-re kikaptak a későbbi győztes Pitești-től – a döntőben a Kolozsvár–Dinamo közös csapatát verték –, hogy a bronzéremért 5–0-val múlják fölül a Focșani-t.
A csapat összetételében van egy érdekesség a mexikói Gilberto Cardoso személyében, aki Bukarestbe érkezett a sambo (a birkózás és a cselgáncs keveréke) világbajnokságra, majd innen Oroszországba akart továbbutazni, ám nem kapott vízumot. Így felkereste a csíki csapatot, hogy készülhet-e velük, amire igen volt a válasz.
Az egyéni földharc országos döntőben Koncz Botond (+81 kg, VSK Csíkszereda) az első, Radvánszki Szilárd (66 kg, ISK Csíkszereda) és Dávid László (–81 kg, Csíkszeredai Sportklub) a második, Kajtár Endre (+81 kg, Hargita Judo Club) pedig a harmadik helyen végzett. A sportolókat Albu Botond, illetve Papp Róbert Flórián készítették fel a versenyre.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek