Érmek a Budapest-kupáról

98

Remek eredményekkel, több éremmel tértek haza a csíki dzsúdókák a 29. alkalommal megrendezett Budapest-kupáról, amely a régió legnagyobb utánpótlás korú versenye. A közel 1500 sportolót felvonultató tornáról a csíkiak minden színben szereztek érmeket.

Az U15-ös és az U11-es korosztályok érmesei és edzőik
Az U15-ös és az U11-es korosztályok érmesei és edzőik

Újabb rekordokat döntött a régió egyik legjelentősebb cselgáncs-utánpótlásversenye, a 29. Budapest-kupa. A négy korcsoport (U18, U15, U13, U11) részére kiírt viadalon húsz ország 1446 dzsúdósa lépett tatamira, ez a létszám kétszáz fővel magasabb a tavalyinál. A verseny első napján 752, a második napján 694 dzsúdóka szerepelt. A külföldiek közül legnagyobb létszámban a csehek (310 induló), a lengyelek (210 induló) és a szlovákok (66 induló) érkezetek. Természetesen a csíki sportolók sem hiányozhattak.
Az U18-as korosztályban nyolc csíki induló volt, akiknek fontos felmérő volt a verseny, hiszen a most következő hétvégén Kolozsváron lépnek tatamira az újabb Európa-kupán. Mind a nyolcan helyezéssel zárták a megmérettetést. Négyen pedig érmeket is szereztek: egy arany-, egy ezüst- és két bronzérem volt a termés.
A kisebbeknél is jöttek az érmek. Az U15-ösöknél egy arany-, az U11-eseknél két ezüst-, illetve egy bronzérmet könyvelhettek el a trénerek.

Eredmények
U18-as korosztály: 1. hely: Orbán Lehel (55 kg, VSK); 2. hely: Dávid László (73 kg, ISK); 3. hely: Koncz Lehel (73 kg, ISK), Radvánszki Ádám (50 kg, ISK); 5. hely: Márton Benedek (60 kg, ISK-Szenttamás), Radvánszki Szilárd (60 kg, ISK); 7. hely: Barazsuly-Ladó Ákos (73 kg, ISK).
U15-ös korosztály: 1. hely: Kosza Hanna (+63 kg, ISK-Szenttamás).
U11-es korosztály: 2. hely: Bodó Ádám (24 kg, Sportklub), Ilyés Nándor (27 kg, ISK Ditró-Remete); 3. hely: Csatlós Alíz (45 kg, ISK-Domokos).
A sportolókat Albu Botond (VSK, Sportklub), Dánél Sándor (Sportklub), Dánél Szabolcs (ISK-Szenttamás), Dániel Albert (ISK), Mezei Rajmond (ISK Ditró-Remete) és Székely Attila (ISK-Domokos) készítette fel.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek