Érkeznek a tavalyi döntősök

Az utóbbi időben nem volt sok sikerélménye a Sportklubnak a DVTK ellen. Javítanának
125

Nagyon nehéz páros mérkőzés elé néz a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Ligában, hiszen a tavalyi döntősöket és egyben az idei éllovasokat látja vendégül. Pénteken a DVTK Jegesmedvék, míg szombaton a MAC Budapest látogat a Vákár Lajos Műjégpályára.

Az utóbbi időben nem volt sok sikerélménye a Sportklubnak a DVTK ellen. Javítanának

Sűrű napokon van túl a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, ám ugyanolyan zsúfolt időszak elé is néznek, hiszen egymást érik a meccsek a kettős terhelés miatt. Ráadásul nem a legideálisabb felállításban várhatják a kék-fehérek a soron következő két Erste ligás meccset a listavezető DVTK Jegesmedvék, illetve a második helyezett MAC Budapest ellen.
Ez elsősorban a légiósokra igaz, hiszen Szcsasztlivij, illetve Potapov játékára biztosan nem számíthat a Leo Gudas–Hozó Levente edzőpáros, míg kérdéses, hogy Radim Valchar jégre tud-e lépni. A kiesők pótlására érkezett szerdán Alexander Golovin, aki a Gyer­gyószentmiklósi Progym ellen még aznap góllal mutatkozott be a szétlövésekkel elveszített találkozón. A légiósok mellett viszont lesznek hazai hiányzók is, hiszen az U20-as román válogatottba – amely a Divízió II/A csoportos világbajnokságon fog szerepelni Dumfriesben – három sportoló kapott behívást: Rokaly Szilárd, Sándor Zoltán, illetve Cășăneanu Eduard.
Mindezek azt jelentik, hogy a Leo Gudas–Hozó Levente edzőpárosnak fel kell borítania a megszokott sorösszeállításokat. Ami a két mérkőzést illeti, a Sportklub mindkét soros ellenfelével utolsó hazai találkozóját játssza. A miskolciakkal még a bajnokság legelején találkoztak, amikor 2–0-s előnyről 2–4-es vereségbe szaladtak bele. A két idegenbeli találkozón viszont nagyrészt a miskolci csapat akarata érvényesült. A MAC Budapesttel viszont már sokkal jobb meccseket tudtak le a kék-fehérek. A hazai találkozón a jobb utolsó harmadnak köszönhetően 5–3-as győzelem született, míg a Tüskecsarnokban gólfesztivált rendeztek a felek és a három pont sorsa, végérvényesen, az utolsó másodpercekben dőlt el. Az elmúlt találkozókon a Sportklub egy picit hullámvasúton volt, amikor mindenből kijutott a csapatnak. A legutóbbi két találkozón viszont ugyanannyi vereség lett a vége. A csapat háza táján továbbra sem a gólszerzéssel van a legnagyobb probléma, hanem a védelem megszervezésén és stabilizálásán. Sok a kapott gól, amelyeken változtatni kell. Ráadásul két olyan csapat érkezik, akik mindkét játékelemben nagyon erősek.

Erste Liga, hétvégi műsor
Péntek: Brassói Corona – MAC Budapest (18.30), Vienna Capitals II. – Dunaújvárosi Acélbikák (18.50), Csíkszeredai Sportklub – DVTK Jegesmedvék (19), Fehérvári Titánok – Ferencvárosi TC (19.30).
Szombat: Csíkszeredai Sportklub – MAC Budapest (18), Vien­na Cpaitals II – Újpest (18), Brassói Corona – DVTK Jegesmedvék (18.30).

Sál, sapka, nagykabát
Az idén sem marad el úgy jégkorongmérkőzés, hogy ne lenne adománygyűjtés. A Csíkszeredai Sportklub viszont ezúttal szakít a megszokott „macidobálós” hagyománnyal, és más célzattal, de ugyanúgy segítségre hívja fel a szurkolók figyelmét. Szombaton a 18 órától kezdődő Csíkszeredai Sportklub – MAC Budapest találkozón ugyanis a Hargita Megyei Gyerekvédelem hátrányos helyzetű fiataljain lehet segíteni. A mérkőzés első hazai góljánál ezúttal nem macikat kell a jégre dobálni, hanem sálakat, kesztyűket, illetve sapkákat.
A Hargita Megyei Gyerekvédelemmel egyeztetve viszont további meleg ruhákat is lehet adományozni: felsők, pulóverek, nadrágok, kabátok stb. Ezeket a ruházatokat a mérkőzés előtt a szurkolói bejáratnál lehet leadni, ahol a gyerekvédelem egy autója fog állni. Fontos tudni, hogy a gyerekvédelem 4–22 éves gyerekek és fiatalok számára ajánlja a ruhaneműket, de leginkább az „idősebbek” szenvednek hiányt meleg ruhákból.
Ugyanakkor a Csíkszeredai Sportklub Szurkolók Egyesülete is karitatív akciót szervez. Az egyesület a Xántus János Általános Iskola erdőalji tanintézményének szervez gyűjtést, amely részére tanszereket lehet adományozni.

Ifjúsági jégkorong
Román U16-os bajnokság: ISK Csíkszereda – ISK Gyer­gyó­szentmiklós (szombaton 20.45, vasárnap 18.45); Galaci Dunarea – Felcsík SK (szombaton 17.30, vasárnap 11).
Magyar U14-es bajnokság: ma: ISK Csíkszereda – Győri ETO HC (15), ISK-Lendület Gyer­gyószentmiklós – Ifj. Ocskai Gábor JA (16); holnap: Győr – ISK-Lendület (12), Ifj. Ocskay Gábor JA – ISK Csíkszereda (13); vasárnap: ISK Csíkszereda – Ifj. Ocskay Gábor JA (9.30), ISK-Lendület – Győr (10).
U20-as vébé, vasárnap: Divízió I A csoport: Magyarország – Lettország (19); Divízió II A csoport: Nagy-Britannia – Románia (22).

Darvas Attila

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.