Érkezik a portugál légió

76

Fennállása legnehezebb mérkőzésére készül a Csíkszeredai Imperial Wet második ligás teremlabdarúgó-csapata, amely a bajnokesélyes Marosvásárhelyi City’US-t látja vendégül a Románia-kupa negyeddöntőjében. A győztes ott lehet a sorozat Final Fourjában. Ezen a találkozón – többek között – választ kaphatunk arra is, hogy mekkora a különbség a második liga veretlen éllovasa, illetve az első liga egyik legjobb alakulata között.

Kemény mérkőzésre készülnek a teremlabdarúgók Fotó: László Róbert
Kemény mérkőzésre készülnek a teremlabdarúgók Fotó: László Róbert

Ma kora este – 17 órától – a csíkszeredai Erőss Zsolt Arénában teremlabdarúgó Románia-kupa ne­gyed­döntő találkozót rendeznek, ahol a második liga éllovasa, a Csíkszeredai Imperial Wet néz farkasszemet az első osztály jelenlegi harmadikjával, a Marosvásárhelyi City’US-szel.
A múlt nyáron alakult csíki csapat az első körben a Gyergyó­szent­miklósi Intert, míg a másodikban a Segesvári Pro-Tineretet búcsúztatta a sorozattól. A vásárhelyiek csak a második körben voltak érdekeltek, ahol könnyedén gázoltak át a Resicabányai Muncitorulon.
A felek között minden szinten óriási különbségek vannak és nemcsak az osztálybeli különbség. Elég, ha csak arra gondolunk, hogy a hazai oldalon csak székelyföldi – hazai – sportolók vannak a keretben, ellenben a túloldallal. A vásárhelyi alakulatban a kedd esti Sepsiszentgyörgyi Sepsi Futsal elleni 7–3 arányban megnyert összecsapáson hat – Carlao, Ribeiro, Ferreira, Duque, Fabio Aguiar, Paulo Eduardo – portugál játékos jutott főszerephez, akik közül öten a kezdő felállításban is ott vannak.
Az Imperial Wet klubelnöke, Görbe Walter, a román szövetség hivatalos honlapjának nyilatkozva megjegyezte, reméli, jó hangulatú összecsapásra kerül sor, lehetőleg sok néző előtt. Nem utolsósorban kiemelte, bízik abban, hogy a csapat meglepetést szerez ellenlábasának.
A negyeddöntőben a Csíkszereda–Marosvásárhely összecsapás mellett Brassói Coltea–CSMS Iași, Dévai Auto­ber­ga­mo–­Du­nă­rea Călărași, illetve Con­cor­dia Chiaj­na–Galaci United találkozókat rendeznek.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek