Érkezik a Kincses Képeskönyv Csíkszereda

108

A kolozsvári kezdeményezésre elindult Kincses Képeskönyv sorozathoz csatlakozik a Csíki Székely Múzeum közössége, és péntek este 6 órától bemutatja a Kincses Képeskönyv Csíkszereda kiadványt. Gyarmati Zsolt múzeumigazgató szerint a kiadvány korosztálytól függetlenül mindenki számára tartalmas és izgalmas olvasmányt biztosít, értékes ajándék lehet a karácsonyfa alatt is.

Készül az illusztráció. Műhelyfotó Fotó: Jánosi Andrea

Tíz évvel ezelőtt jelent meg a Kincses Képeskönyv Kolozsvár, a kiadvány rögtön elnyerte a Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron a 2007 legszebb könyve címet, azóta pedig a sorozatban már több erdélyi város – Sepsiszentgyörgy, Nagyvárad, Marosvásárhely, Segesvár – történetét is bemutatták a könyvsorozat szerkesztőjével együttműködő szakértők.
A Csíki Székely Múzeum igazgatója elérkezettnek érezte az időt, hogy Csíkszereda is bekerüljön a képeskönyv-sorozatba. A kiadvány tartalmi összeállítását másfél évvel ezelőtt kezdték el a múzeum munkatársai.
– Köztudott, hogy múzeumunk nagyszabású várostörténeti kiállításra készül, ennek a kutatómunkái már évekkel ezelőtt elkezdődtek. Úgy gondoltam, hogy ennek a folyamatnak az egyik kiemelkedő hozadéka lehet a Kincses Képeskönyv Csíkszereda kiadvány könyvbemutatója – mondta lapunknak Gyarmati Zsolt.
A múzeumigazgató szerint a kiadvány a népvándorlástól, vagyis a gótoktól a ’89-es változásokig vázolja Csíkszereda történetét, a történelemkönyvektől eltérő, olvasmányos stílusban és módon.
– A könyv szerzői a múzeum munkatársai: régészek, történészek, művészettörténészek, muzeológusok. Azt gondolom, hogy a kiadvány hiánypótló szerepet tölt be, éppen ezért ott a helye minden könyvespolcon. A könyvbemutatót követően a múzeum boltjában, de a könyvüzletekben is megvásárolható – tette hozzá Gyarmati.
A Kincses Képeskönyv Csíkszereda könyvbemutatóján jelen lesznek a könyv szerzői, Zágoni Bálint szerkesztő és Jánosi Andrea grafikus, a könyv illusztrátora.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek