Érintsük meg Jézus sebeit! Ferenc pápa vasárnapi üzenete

49

Jézus keresztáldozata megvalósította a kiengesztelődést Isten és az emberiség között, elhozta a béke ajándékát, mert legyőzte a bűnt és a halált. Amikor szomorúak vagyunk vagy nincs béke a szívünkben, tekintsünk a keresztre feszített és feltámadt Jézusra, és fogadjuk el a sebeiből fakadó irgalmasságot – buzdította a Szent Péter téren megjelent híveket Ferenc pápa húsvét második vasárnapján.

Érintsük meg Jézus sebeit, amelyek olyan sok problémát, nehézséget, üldöztetést, betegséget, szenvedést képviselnek. Ha nincs benned békesség, menj és látogass meg valakit, aki Jézus sebének jelképe – fogalmazott Ferenc pápa a Szent Péter téren húsvét második vasárnapján. – Érintsd meg Jézus sebét. Azokból a sebekből irgalmasság fakad. Ezért tartjuk ma irgalmasság vasárnapját. Egy szent azt mondta, hogy a keresztre feszített Jézus teste olyan, mint egy zsák irgalmasság, amely a sebek révén mindnyájunkhoz eljut. Mindnyájunknak szükségünk van irgalmasságra, ezt jól tudjuk. Közeledjünk Jézushoz és érintsük meg sebeit szenvedő testvéreinkben – buzdított a Szentatya.
Húsvét második vasárnapján arra kaptunk meghívást, hogy hittel álljunk Jézus mellé, nyissuk meg szívünket a békének, az örömnek és a küldetésnek. De ne feledkezzünk meg Jézus sebeiről, mert azokból fakad a béke, az öröm és a küldetéshez szükséges erő. Bízzuk ezt az imát Szűz Mária, ég és föld Királynője anyai közbenjárására – fejezte be Ferenc pápa a Regina Coeli elimádkozása előtt mondott beszédét.

Vaticannews-összefoglaló

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek