Éremosztó meccsek lesznek

Kupaküzdelmekkel indult a szezon

21

Második kiírásához érkezett a Jégkorong Erdély-kupa, a csapatok a selejtezőt lejátszották, mától vasárnapig pedig Csíkszeredában játszanak a legjobbak. Holnap az U12-es, vasárnap az U14-es korosztály számára lesznek éremosztó meccsek.

Második alkalommal szervezi meg a Jégkorong Erdély-kupa küzdelmeit a Hargita Megyei Jégkorong Egyesület. Amíg tavaly két külön hétvégén léptek pályára az U12-es, illetve az U14-es csapatok a négyes döntőben, idén háromnapos rendezvény keretében osztanak érmeket mindkét korcsoportban. Tavaly a kisebbeknél a Brassói Corona, a nagyobbaknál az ISK Gyergyószentmiklós hodította el a trófeát. Második éve szezonnyitónak számít a kupaküzdelem, hiszen hétfőtől a csapatok már a Jégkorong Erdély Ligában kezdik el a küzdelmeket.
A selejtezőket szeptember 1-jén kezdték meg a csapatok és a hét elején zárták le. Az U12-es korosztályban kilenc csapat küzdött a három elődöntős helyért, ugyanis a címvédő Coronának nem kellett jégre lépnie. Az A csoportban a Felcsík SK végzett az első helyen, miután 26–1-re győzte le a KSE Bikák Kézdivásárhelyt és 22–1-re a Tigers Brăilát, a vesztes csapatok párharcát a Duna-partiak 4–2-re nyerték. A B jelű selejtezőcsoportban az ISK Csíkszereda 6–2-re győzte le az ISK Gyergyószentmiklóst és 11–2-re a Bukaresti Steaua Rangerst, a gyergyóiak pedig 11–1-re nyertek a fővárosiak ellen, ám a csíkiak jutottak az elődöntőbe. A C csoportban a Viitorul-Olimpia Bukarest 14–8-ra nyert a Sepsiszentgyörgyi KirályPingvinek csapata ellen, majd 16–2-re győzte le a Székelyudvarhelyi Küküllőt, így bejutott a legjobb négy közé.
Az elődöntőben a címvédő Corona a Felcsík SK-val mérkőzik ma 16 órától, míg este hattól az ISK Csíkszereda – Viitorul-Olimpia találkozóra kerül sor. A két vesztes holnap 9 órától a kisdöntőt játssza, míg 11 órától a Jégkorong Erdély-kupáért rendezik a meccset.
Az U14-es korosztályban a címvédő ISK Gyergyószentmiklós csapatának nem kellett selejteznie, a gárda erőnyerőként jutott a negyeddöntőbe, a másik három kiadó helyért hat csapat vívott egyik fél második sikeréig óriási párharcot. A sorsolás után kiderült, már a selejtezőben lesz egy megyei rangadó. az ISK Csíkszereda a Felcsík SK csapatát kapta ellenfélnek. A párharc mindkét meccsét az ISK nyerte 3–2-re, így a megyeszékhely gárdája jutott az elődöntőbe. A második párharcot a Corona nyerte a Steaua Rangers ellen, a Cenk alattiak 16–3 és 19–2-re győzték le a fővárosiakat. A harmadik párharcot egy teljesen fővárosi, illetve egy félig bukaresti és félig ploiești-i csapat vívta. Az első meccsen a Viitorul-Olimpia 5–0-ra nyert az ISK-Triumf ellen, a második párharc viszont szorosabban alakult, de a 4–3-as végeredmény a „közös” csapatot juttatta be az elődöntőbe.
Holnap 15 órától a címvédő ISK Gyergyószentmiklós a Viitorul-Olimpia ellen játssza az első elődöntőt, 17 órától pedig a Corona – ISK Csíkszereda meccsel zárul a nap. Vasárnap az elődöntők vesztesei 12 órától lépnek jégre a kisdöntőben, míg a kupáért az elődöntők győztesei 14 órától játszanak.
A II. Jégkorong Erdély-kupa négyes döntőjének a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpálya ad otthont, a találkozókra a belépés díjtalan.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.