Éremeső a csíkiaknak

27

Marosvásárhely és környéke adott otthont a hétvégén az országos éjszakai tájfutó-bajnokságnak, valamint a park-sprint sorozat utolsó két versenyének.

Marosvásárhely és környéke adott otthont a hétvégén az országos éjszakai tájfutó-bajnokságnak, és ugyanitt rendezték meg a park-sprint sorozat utolsó két futamát. Előbb az öt futamból álló park-sprint sorozat összetett versenyében hirdették ki a győzteseket, amely során a VSK Csíkszereda felnőtt korosztálya két sportolója is a legjobbak közt volt. Suciu Simion a második helyen zárt, míg a dobogó legalsó fokára Szép Zoltán állhatott fel. A nőknél holtverseny alakult ki, így két győztest hirdettek. Minoiu Veronica és Anghel Andra, a CSU Craiova tájfutói nyertek, harmadik helyen a kolozsvári Néda Katalin zárt, míg Ráduly Annamária a negyedik lett. A 14 éves fiúknál a Tanulók Klubja tájfutója, Peleş Vlad ezüstéremmel tért haza.
Az éjszakai országos bajnokságon a tájfutók fejlámpa segítségével tájékozódnak az erdőben. A csíkiaknak a futamon nem sok babér termett, a felnőttek versenyében Suciu Simion lecsúszott a dobogóról és negyedik lett, míg Szép Zoltán a hatodik helyen zárt, a nőknél Ráduly Annamária az ötödik helyen fejezte be a versenyt. A VSK becsületét az éjszakai versenyen Szász Botond és Ráduly Róbert Kálmán mentették meg, előbbi ezüstérmes lett a 20 éven aluliak közt, utóbbi pedig a 45 éves korosztályban lett bronzérmes, ugyanott Szász János ötödik, Farkas Lajos pedig az 55 évesek közt negyedik helyen végzett.
Az országos bajnokságokkal párhuzamosan zajlott az Orienter-kupa, amelyen Ráduly Réka a legfiatalabbak közt első lett, Szász János pedig az 50 éves korcsoportban a második helyen zárt. Vasárnap egy pontbegyűjtő stílusú megmérettetés zajlott, amely a Score Orienter-kupa nevet viselte. A 10 évesek között Ráduly Réka (VSK), a 12 éveseknél Bilibók Ákos (Tanulók Klubja) az első helyen zárt, a 14 éveseknél Suciu Eduard (Tanulók Klubja) a második lett, míg a 12 éveseknél Peleş Stefania (Tanulók Klubja) és a 16 évesek között Ráduly Csongor (VSK) a harmadik helyet szerezte meg.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek