Eredményt hirdettek a youthbankárok

82

Szerencsésen pályázott, így laptopot vásárolhat a Gereben Néptánccsoport és szabadtéri játékokat a Református Kollégium udvarára a cserkészcsapat. Tizenegyből hat ifjúsági projekt nyert jelentős összeget. Ismét rajtolt az Ön dönt!, és már lehet iratkozni a bringás megmozdulásra is.

A benyújtott tizenegyből hat projektet támogattak a Közösségi Alapítvány ifjú bankárai. 6823 lejt beruházhatnak a nyertesek
A benyújtott tizenegyből hat projektet támogattak a Közösségi Alapítvány ifjú bankárai. 6823 lejt beruházhatnak a nyertesek

Februárban hirdették meg Keep Calm & pályázz! címmel pályázatukat a Székely­udvarhelyi Közösségi Alapítvány önkéntes, ifjú bankárai. A középiskolásoknak, ifjúsági civilszervezeteknek szóló YouthBank-kiírás iránt nem maradt el az érdeklődés. Több volt a jelentkező, mint tavaly, összesen 11 pályázatot nyújtottak be.

Öt plusz egy nyertes
– Örülünk, hogy sok középiskolás fiatal meghallotta felhívásunkat, és vették a fáradságot a projektek kidolgozásához, a pályázat megírásához. Bevalljuk, a YouthBank csapatának nem volt könnyű dolga a pályázatok elbírálásakor: hat pályázat kapott pozitív elbírálást – közölte Berkeczi Zsolt sajtószóvivő.
Tőle tudtuk meg, hogy a YouthBank által felállított elbírálási elvek és pontszámok, valamint a pályázókkal való személyes interjún elhangzottak alapján 2000 lejt nyert a Cserkészek – Z. Sebess József csapat, akik a pénzből szabadtéri játékokat vásárolnak, amelyekkel a Baczkamadarasi Kiss Gergely Református Kollégium kisiskolásainak teszik hangulatosabbá, vidámabbá a tanórák közötti szüneteket.
A táncpróbákon és a fellépéseken is használni fogják a laptopot a Gereben táncosai, akik 600 lejt „zsebeltek” a bankból.
Jobban fog szólni a Gimi Rádió is, ugyanis 1193 lejre vásárolhatnak felszerelést a Gimi rádiósok, és ugyancsak a rádiós közvetítésekhez szükséges eszközökkel bővül a Művészeti Diáktanács stúdiója. Ők 1230 lejt nyertek a YouthBanknál. Fő az egészség-hátrányos helyzetű gyerekek tanítása az egészséges életmód és az elsősegélynyújtás alapjaira, valamint ellátásuk különböző egészségügyi felszerelésekkel – ezzel a projekttel lett sikeres és kapott a megvalósításra 800 lejt a Harmatcseppek Szeretetszolgálat. Az iroda felszerelését újíthatja meg, vadonatúj laptopot is vásárolhat a Tamási Áron Diákszövetség – a TADISZ kereken ezer lejt „rabolt” a bankból.
A YouthBank kasszájából összesen 6823 lejt kapott terve megvalósítására a hat szervezet, de a bank nem mondott csődöt, a számláján 177 lej maradt tartalékban – ez az összeg a jövő évi YouthBank pályázatának pénzalapját gyarapítja.
A pályázat nyertesei, a projektek megtalálhatók a Székely­udvarhelyi Közösségi Alapítvány honlapján.

Ön dönt! és Pattanj bringára!
Az szka.org honlapra azért is érdemes benézni, mert naprakész, friss információkban bővelkedik. Többek közt arról tájékoztatnak, hogy április 5–17. között újra lehet szavazni a Közösségi kártyával a számunkra legszimpatikusabb civilszervezetre. Nem kell mást tenni, mint a Szuper, a Merkúr, a Harmopan (szombatfalvi és bethlenfalvi), a Petry üzletekben, a Mátyus Dental Stúdió fogászati rendelőben és a Réka Gyógyszertárban kapott kasszaszalagra ráírni a pályázó szervezet számát, amit a fenti helyszíneken kifüggesztett plakátokról lehet lepuskázni. Az Ön Dönt! pályázat második felvonásán a Ficánka és Barátai Egyesület, Pro Minoribus Egyesület – Városi Bölcsőde, Kadicsfalvi Sport és Kulturális Egyesület, „Bibliofil Alapítvány” Kulturális Egyesület, Cserkészpajtás Egyesület, Napsugár Egyesület, Szorgos Ifjoncok Egyesülete, Feel Good Sportegyesület, Gyulafehérvári Caritas Székelyudvarhelyi Központja – Szociális Gondozás és a Sikerkulcs Alapítvány projektje van versenyben – a szavazatok alapján dől el, hogy a tíz egyesület közül melyik három lesz a nyertes és osztozik a 12 000 lejes pályázati pénzalapon.
A kerékpárosok is kattanjanak a honlapra, mert már lehet regisztrálni az április 15-i Critical Mass-re. A tömeges biciklis felvonulás újra a bringázás és a jó minőségű kerékpáros sávokra, utakra hívja fel a figyelmet.
Akinek szívügye a kerékpározás, regisztráljon időben és tekerjen együtt a többi bringással a Dávid Ferenc tér – Bethlen negyed – Céhek u. – Bethlen Gábor u. – Villanytelep u. – Tomcsa Sándor u. – körforgalom – Tamási Áron u. – M. Kogălniceanu u. – Városi Park útvonalon. Az első 200 feliratkozónak egy, erre az alkalomra készült feliratos pólót ajándékoz az SZKA csapata.

Lázár Emese

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.