Eredményes udvarhelyi futók

Belföldön és külföldön is helytálltak

56

A VSK Székelyudvarhely terepfutói számára mozgalmas volt a hétvége: Bartha Bálint Szicíliában, tízen pedig Marosvásárhelyen vettek részt versenyeken. Bartha Szicíliában megnyerte a 96 kilométeres futóversenyt, míg a Maros24H viadalról négy dobogós helyezéssel tértek haza a székelyudvarhelyiek.

Bartha Bálint az Etna Trail verseny díjkiosztóján a dobogó legmagasabb fokára állhatott

AVSK Székelyudvarhely terepfutói az elmúlt hétvégén bel- és külföldön is remekül teljesítettek. Bartha Bálint Szicíliában, csapattársai pedig Marosvásárhelyen álltak rajthoz nagyon nehéz versenyeken és több dobogós hellyel sikerült hazatérniük.
Bartha Bálint Szicíliában az Etna Trail versenyen szaladt. A verseny rajtja pénteken volt, a sportolók 94 kilométert szaladtak, összesen 4800 méteres szintkülönbséget kellett legyőzzenek. A verseny legmagasabb pontja nem messze az Etna vulkán kráterétől 2817 méter magasan volt, ám a viadalt nehezítette a köves, megszilárdult láva és a hamu borította szűk hegyi ösvények. Érdekesség, hogy a verseny harmadánál egy hölgy volt az első, a lengyel Edyta Lewandowska után a spanyol Carlos Alberto Baez Aleman és Bartha Bálint haladt át a 32 kilométernél elhelyezett időellenőrző ponton, de a székelyudvarhelyi futó hamar átvette a vezetést, a spanyol ugyanis nem bírta a tempót és fel is adta a versenyt. A 44. és a 73. kilométer után elhelyezett időellenőrző pontnál már Bartha Bálint haladt az élen, végül 13 óra 27 perc 42 másodperc szaladás után haladt át a célon a VSK Székelyudvarhely sportolója.
Szombaton kezdődött és vasárnap ért véget a Maros24H nevet viselő 24 órás terepfutó és terepkerékpáros verseny, amelyen több székelyudvarhelyi sportoló is részt vett. A Somostetőn kialakított 10,5 kilométeres pályán szaladtak és kerékpároztak a résztvevők, amelyen legalább tíz kört kellett teljesíteni ahhoz, hogy beszámítsák a sportoló eredményét a végeredménybe. A győztes Antonaru Daniel 18 kört teljesített 23 óra 13,54 perc alatt, míg a második Petrut Alex Cosmin 17, a harmadik Costean Adrian 15 kört tudott leszaladni. Egyéniben Csizmadi Mihály Zsolt vett részt a versenyen, ám mivel a székelyudvarhelyi sportoló egy Spartathlonra való kvalifikációs versenyre készül, céljaként 10 kör teljesítését jelölte meg, így a tizedik kör befejezését követően 15 óra 33:18 perc után megállt, ezzel a teljesítményével a 21. helyen zárt a 43 fős mezőnyben. Szintén az egyéni versenyben szaladt Farkas Bíborka, a VSK Székelyudvarhely versenyzője 13 kört 21 óra 10:14 perc alatt teljesített és a második helyen zárt Nenu Mariana mögött, a győztes 15 kört teljesített 23 óra 59 perc és 57 másodpercet szaladt.
Váltóban is háromszor állhattak dobogóra a székelyudvarhelyi szaladók. A Takács Szabolcs, Szabó Zoltán, Nagy Csaba és Sinka Zsolt alkotta VSK Székelyudvarhely Feel Good Team I. a váltók összetett versenyében és a férfi váltók viadalán egyaránt a második helyen zárt a Rupicapra Team Boys mögött, az udvarhelyiek 24 kört teljesítettek 22 óra 48:28 perc alatt. A Péter Attila, Szabó Kinga, Székely Lídia és Máthé Ildikó alkotta VSK Székelyudvarhely Feel Good Team II. a váltók versenyében a hatodik helyen zárt, ám a vegyes váltók viadalát 20 körrel és 23 óra 02:36 perces idővel megnyerte.
A terepkerékpáros versenyt egyéniben a férfiaknál Málnási Attila nyerte Terebesi István és Barabás Zsolt előtt, a nőknél Puiu Gabriela nyert, megelőzve Bita Marianát és Bucur Geaninát. A váltók viadalát a Saker Bike nyerte a Veloprieteni és a Super Tipo Bikers előtt, vegyes váltóban pedig a 4TM győzött.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek