Eredményes tárgyalások

35

A Brassó megyei tanács egyik alelnöki és Brassó város egyik alpolgármesteri tisztségét kapja meg az RMDSZ a Nemzeti Liberális Párttal (PNL) és a Polgári Mozgalom Pártjával (PMP) kötött háromoldalú megállapodás értelmében.

A brassói városháza. Magyar alpolgármester lesz Fotó: ilovebrasov.ro
A brassói városháza. Magyar alpolgármester lesz Fotó: ilovebrasov.ro

Együttműködési megállapodást kötött Brassó megyében a választásokon jól szereplő Nemzeti Liberális Párttal (PNL) a Polgári Mozgalom Pártjával (PMP) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ), hogy megszerezze Brassó Megye Tanácsában és a brassói városi önkormányzati testületben a többséget. A megállapodás nyomán az RMDSZ és a PMP a támogatásért cserébe adja a megyei tanács egy-egy alelnökét és Brassó város egy-egy alpolgármesterét – adta hírül tegnap az Agerpres hírügynökség.
A PNL Brassó megyei szervezetének társelnöke, Adrian Veştea elmondta, a megállapodást kiterjesztik minden olyan Brassó megyei településre, ahol a három választási szereplő polgármesteri tisztséget nyert, illetve tanácsosi mandátumot szerzett.
Kovács Attila, a Brassó megyei RMDSZ-szervezet elnöke közölte, a későbbiekben nevesítik jelöltjeiket a megállapodásban megjelölt tisztségekre.
Az aláíró felek a vidombáki repülőtér befejezését és üzembe helyezését, az infrastruktúra fejlesztését és a gazdasági növekedést jelölte meg a mandátum legfontosabb célkitűzéseként, annak érdekében, hogy Brassó gazdasági szempontból az ország legjelentősebb megyéjévé váljon.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.