Eredményes részvétel

Kiemelkedett a többi erdélyi egyetemek közül

45

Kolozsváron tartották a 3. Romániai Felsőoktatási Tehetséggondozó Fórumot, ahol kiderült, hogy az erdélyi egyetemek közül a Sapientia – EMTE hallgatói kiemelkedően teljesítettek agrártudományi, műszaki, közgazdaságtudományi, informatika, művészeti, társadalomtudományi, biológia és humántudományok szekciókban az 34. Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK). Huszonkét sapientiás dolgozat közül tizenhét nyert el díjat, amely 77%-os sikerarányt jelent.

Minden korábbi esztendőnél eredményesebb volt a 2019-es év a Sapientia – EMTE számára a 34. OTDK-n. Az erdélyi felsőoktatási intézmények közül egyedül a Sapientia hallgatói kaptak első díjakat – hangzott el a 3. Romániai Felsőoktatási Tehetséggondozó Fórumon, ahol többek között az OTDK tapasztalatainak határon túli vonatkozásairól, a romániai részvételről is szó esett.
A Csíkszeredai hallgatók közül Burian Erika, Kommunikáció és közkapcsolatok mesteri szakon végzett hallgatónk harmadik helyezést ért el a Kommunikáció- és médiatudományok szekcióban. Dolgozatának címe: Marosvásárhelyen tanuló általános iskolások Facebook-használati szokásai, témavezetője dr. Kósa István, a Sapientia – EMTE Csíkszeredai Karának egyetemi docense.
Kovács Hunor (Gazdasági informatika szak) és Tamás Simon Lehel (Alkalmazott közgazdaságtan és pénzügy mesteri szak), különdíjat kaptak, így a MOL Magyarország által felajánlott díjat hozhatták haza. Részvényportfóliók optimalizálása webszolgáltatások segítségével című dolgozatukat dr. Pál László egyetemi docens témavezetésével mutatták be.
Első díjjal tért haza Salamon Bernadette (Fenntartható biotechnológiák mesteri szakos diák) az Élel­miszertudományi szekcióból az Illóolaj-tartalmú ehető filmek hatása a friss zöldségek felületén előforduló patogén és romlást okozó mikroorganizmusokra című dolgozatával. Témavezetője dr. György Éva egyetemi docens. Salamon Bernadette ugyanakkor különdíjat is kapott a legjobb határon túli előadásért.
Második díjat szerzett az Élel­miszerbiztonság szekcióban Lő­rincz Beáta, Ferencz Krisztina, Csutak Kinga a Mikrobiológiai és vízkémiai vizsgálatok Csíkszereda és Szentegyháza városok környékén található ásványvizek esetében című dolgozatával. Témavezetőjük dr. Máthé István egyetemi docens, dr. Zsigmond Andrea-Rebeka egyetemi adjunktus.

Szőke Zsuzsa

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek