hétfő, november 30, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Erdélyi tehetségeket karolna fel

Februárban számoltunk be arról, hogy Fejes Krisztina magyarországi zongoraművész erdé­lyi alapítvány létrehozásán dol­gozik. Az elképzelés jó úton haladt a megvalósítás felé: a székely gyökerekkel rendelkező zongoraművész csíkszeredai koncerttel indította el a szervezet működését júniusban, azóta viszont nem sokat haladt előre a tehetségek felkarolása. Mint megtudtuk: pénzbeli adományokra és emberi erőforrásra van szükség ahhoz, hogy a többévesre tervezett program elindulhasson.

Erdély, főként Székelyföld területén élő fiatal tehetséges zongoristákat segítene oktatási program keretében Fejes Krisztina magyarországi zongoraművész. Az eredeti elképzelésekről februárban számoltunk be lapunk hasábjain, akkor kiderült: az alapítvány működése csíkszeredai jótékonysági koncerttel indul el.
A hivatalos megnyitónak a Márton Áron Főgimnázium, illetve a Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium díszterme adott otthont még júniusban, azóta viszont nem sokat haladt előre az alapítvány ügye. Fejes Krisztina lapunk érdeklődésére közölte: júliusban elesett egy pályázati lehetőségtől, emiatt pedig pénzbeli adományokra lenne szüksége a program kidolgozásához.
– Többször voltam Székelyföldön az elmúlt hónapokban, egyeztettem a csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskola, a székelyudvarhelyi Palló Imre Művészeti Szakközépiskola és a Marosvásárhelyi Művészeti Középiskola vezetőségével is. A lelkesedés mind az én, mind a célközönség részéről megvan, már csak az anyagi háttér hiányzik – közölte Fejes Krisztina, aki ismertette az alapítvány tevékenységét is.
Mint mondta: először válogatókat szervezne a tehetséges zongoristák számára, és mindazok, akik továbbjutnak, képzéseken vehetnek részt. A program lezárása nemzetközi zongoraverseny lenne Csíkszeredában.
– Úgy gondolom, hogy ez a kezdeményezés jót tenne Székelyföldnek és Erdélynek egyaránt. Az elképzelésem 3-4 évet ölelne fel, hiszen az oktatás állna a középpontban. Bízom a támogatókban – nyugtázta a székely gyökerekkel rendelkező zongoraművész.
A Fejes Krisztina Zenei Művészeti Alapítvány létrejöttéhez anyagi segítségre és emberi erőforrásra egyaránt szükség van. Mindazok, akik támogatnák a szervezet létrejöttét, a +36 303 836693-as telefonszámon, illetve az info@krisztina-fejes.com e-mail-címen érdeklődhetnek.

Keresztes Bea

Előző cikkDalosok a Forgatagban
Következő cikkBorboly folytatná

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb