szerda, november 25, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Erdélyi Nemzeti Kerekasztalt hoznának létre

Az erdélyi magyar nemzetpolitikában érdekelt szervezeteket ültetnék egy asztal mellé az EMI-tábor szervezői – erre vonatkozóan fogalmaztak meg felhívást. Az augusztus 7. és 11. között zajló rendezvényen előadást tart majd Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, de más rangos vendégek is lesznek, s szórakoztató programokat, koncerteket is kínálnak az érdeklődőknek.

Idén is sokféle programot kínálnak az Emi-tábor résztvevőinek Fotó: EMI

Jövő héten rajtol a 15. EMI-tábor Gyergyószentmiklóson a 4-es kempingben. Idén is sokféle programmal várják a táborozókat, s mint a szervezők fogalmaznak, a rendezvény az építő viták helyszíne szeretne lenni. Felhívást tettek közzé az Erdélyi Nemzeti Kerekasztal létrehozására. Mint írják, az erdélyi magyarság történelmének egyik legsúlyosabb válságába sodródott, a közösség széttagolt és érdektelenség jellemzi, a román állami szervek, politikai erők támadásaira nem tud megfelelő választ adni. A széthúzás ellen próbálnak tenni, ezért meghívnak az Emi-táborba minden erdélyi magyar politikai pártot, civil szervezetet, aki hisz a nemzet megmaradásában, hogy közösen hozzák létre az Erdélyi Nemzeti Kerekasztalt. Az augusztus 11-én 15 órától tartandó megbeszélés keretei közt szeretnék meghatározni a Kerekasztal hivatását, feladatait, és kialakítani egy minden résztvevő számára kötelező „nemzeti minimumot”. A cél az, hogy a szervezetek a jövőben közös erővel tudjanak fellépni a közösség érdekében.
A tábor szervezése egyébként jól halad, a program folyamatosan alakul – mondta el Sorbán Örs főszervező. A résztvevők érdekes előadásokra számíthatnak, jelen lesz például Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, aki augusztus 10-én tart előadást nemzetpolitikáról, Magyarország nemzetstratégiájáról. A szervező elmondása szerint idén is napirendre kerül minden olyan fontos téma, melyek az erdélyi magyarságot érintették az elmúlt időszakban, például az úzvölgyi temető vagy a Beke Istvánék ügye is. Az előző évekhez hasonlóan, a táborozókat tematikus sátrakban várják a különböző programok, lesznek történelmi előadások, neves történészeket hívtak meg a rendezvényre, de kulturális előadások, hadtörténeti bemutatók, kézműves-foglalkozások, csapatjátékok is várják az érdeklődőket. A legkisebbek számára a gyereksátorban szerveznek különféle tevékenységeket. A megszokott módon esténként koncertek várják a szórakozni vágyókat, fellép majd a No Sugar, a Road, az Omen, a Zorall, a Romantikus Erőszak és a Leander Kills együttes is.
A belépők árai nem változtak az előző évhez képest, a napi belépő 30 lej, egész hétre 120 lejért lehet jegyet váltani. Diákok, fogyatékkal élők, családosok kedvezményesen vehetnek belépőt.
A részletes programot és egyéb tudnivalókat az emitabor.hu oldalon vagy az esemény Facebook-oldalán találják az érdeklődők.

Lázár Hajnal

Kapcsolódó cikkek:

14,234RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb