2021, január 16, szombat.

Erdély TV: Újabb oktatási tartalmak

A magyarországi Spektrum saját gyártású, szórakoztatva oktató sorozatait kezdi vetíteni az Erdélyi Magyar Televízió – adta hírül közleményében a médiaintézmény. A két csatornát működtető AMC Networks International – Central and Northern Europe és az ETV Center Kft. arról állapodtak meg, hogy az Erdély TV 2020. április 6-ától, hétfőtől szombatig naponta, 16 óra 30 perctől vetíti a négy tantárgyban elkészített sorozatot.

A Brutális… forgatása közben

A Brutális fizika, Brutális kémia, Brutális biológia és Brutális történelem című sorozat 2-2 évadát, összesen 32 epizódot most először láthatják az erdélyi tévénézők. Az Erdély TV ezzel is igyekszik segítséget nyújtani az iskolai távoktatáshoz.

A Brutális… egy szórakoztató formában tudást közvetítő sorozat, amely alapvető jelenségeket, tényeket, ismereteket mutat be, és magyaráz meg. Az egyes szériák négy különböző tantárgy köré csoportosulnak, ezek a fizika, a kémia, a történelem és a biológia. A Spektrum ígérete szerint a sorozat végére egyértelmű lesz: a fizikai szabályszerűségek, a kémiai jelenségek, a történelmi tények és természetesen a biológia törvényei nem csupán bárki által érthetőek, nap mint nap köztünk élő hétköznapi jelenségek, de szórakoztatóak is lehetnek. Ebben a sorozatban nincs sem katedra, sem tábla, sem könyv. Kérdés viszont lesz bőven, a válaszok pedig meghökkentő, látványos és egyedi módon érkeznek a Brutális sorozat csapatától. A sorozat tantárgyai brutálisan jó tanárokat kaptak, akik szórakoztatóan, látványosan és közérthető nyelven mutatják be a bennünket folyton körülvevő tudományt.

Jelenet a Brutális forgatásáról

 

Az Erdélyi Magyar Televízió a legnagyobb lefedettséggel és nézettséggel rendelkező, magyar nyelven sugárzó televízióadó Romániában. Egy évtized alatt az erdélyiek legfontosabb helyi csatornájává vált: csaknem 400 ezer nézővel, és több mint 70 ezer Facebook-követővel. A tv-csatorna fontosnak tartja, hogy olyan minőségi tartalmakat biztosítson nézői számára, amely segítséget nyújt a mostani, nehéz időszak elviselésében.

A Spektrum hiteles és mindenki számára közérthető formában kínál ismeretterjesztő, látványos, izgalmakkal teli műsorokat. A csatorna nemcsak jövőnk, hanem jelen életünk különböző kihívásaira is keresi a válaszokat, valamint múltunk történelmét is elemzi. A Spektrum kínálatában megjelenő világhírű, nemzetközi produkciók, valamint a hazai alkotók által készített műsorok a tudomány, a technika, a történelem és a természet világába kalauzolják el a nézőket. A Spektrum saját gyártású sorozatai minden évben elnyerik a nézők és a szakma dicséretét, ilyen a közelmúlt produkciói közül A Brutális sorozat, a Thuróczy Szabolccsal készített Tabukról tabuk nélkül, vagy a Volt egyszer egy Vadkelet Emir Kusturicával.

 

Kapcsolódó cikkek:

14,312RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb