Erdély okozta Románia vesztét: Harmadik a Pénzes-csapat

67

Vereséggel kezdte és győzelemmel zárta a harmadik olimpiai selejtezőkört a romániai jégkorong-válogatott Nottingham-ben. Csütörtökön este a britek győzték le a Pénzes Julius által edzett, többnyire székelyföldiekből álló román válogatottat, szombaton aranygóllal kaptak ki a magyar csapattól, míg zárásként tegnap késő délután Észtország ellen arattak sikert. A romániai válogatott harmadikként zárta a csoportot, amelynek döntője tegnap lapzárta után ért véget.

Butocsnov gólja felélesztette a romániai reményeket, de Erdély döntött                                                 Fotó: iihf.

Négy ponttal a harmadik helyen zárta a romániai jégkorong-válogatott a hét végén Nottingham-ben tartott olimpiai selejtezőtornát. Pénzes Julius a tavalyi világbajnokság után újra olyan keretet rakott össze, amellyel nyerni ugyan nem tudott, de a romániai hokinál erősebbnek tartott országok válogatottjaival fel tudta venni a versenyt. A romániai csapat a britek és a magyarok ellen is szoros meccset vívott, zárásként pedig egy izgalommentes találkozón legyőzte Észtországot, így a harmadik helyen zárta a harmadik selejtezőkört.
Csütörtökön este némi meglepetésre Kiricsenko találatával megszerezte a vezetést a romániai válogatott, igaz, a britek három perc alatt megfordították az állást. A második játékrészben Trancă-nek sikerült egyenlítenie, de három perccel később már kettővel vezettek a hazaiak, a záró felvonásban ugyan szépített Salló, ám igazából Patrik Polc teljesítményének köszönhette a romániai csapat, hogy csak egygólos különbséggel vesztették el a meccset.
A sokak által várt román–magyar meccs meglepetésgóllal indult, Trancă ugyanis harmincöt másodperccel a kezdés után felavatta Arany kapuját. A romániai előny nem tartott sokáig, 81 másodperc elteltével Sarauer egyenlített, és ugyan helyzetek adódtak mindkét kapu előtt, több gól a 45. percig nem született. Ekkor Papp Kristóf talált be Polc kapujába, tíz perccel később azonban Butocsnov egyenlített, s noha a hajrában a romániai kapu előtt többször is nagy kavarodás alakult ki, a rendes játékidő döntetlennel zárult. A hosszabbítás tizenöt másodpercet tartott, ugyanis Stipsicz megszerezte a bedobásnál a korongot, Hárihoz passzolt, ő meg remekül szolgálta ki Erdély Csanádot, aki találatával szertefoszlatta a romániai válogatott olimpiai reményeit.
Tegnap délután csak az első harmad volt szoros a román–észt meccsen, a találkozón Trancă mesterhármast ért el, Butocsnov duplázott, így az utolsó negyven percben mutatott játéka alapján megérdemelten nyertek Pénzes Julius tanítványai.

Eredmények: Magyarország – Észtország 4–1 (1–0, 2–1, 1–0)
/Há­ri (10., 27., 32.), Csányi (57.), illetve Lodeikin (30.)/; Nagy-Britannia – Románia 4–3 (2–1, 2–1, 0–1) /Ehrhardt (16.), Farmer (18.), Myers (33.), Connolly (33.), illetve Kiricsenko (15.), Trancă (30.), Salló (57.)/; Magyarország – Románia 3–2 (1–1, 0–0, 1–1, 1–0) /Sarauer (2.), Papp (45.), Erdély (61.), illetve Trancă (1.), Butocsnov (56.)/; Észtország – Nagy-Britannia 1–7 (0–0, 1–4, 0–3) /Sibirtsev (39.), illetve Perlini (23, 33.), Betteridge (29.), Conway (30., 55.), Lake (49.), Phillips (50.)/; Románia – Észtország 7–3 (2–2, 2–0, 3–1)
/Butocsnov (3., 50.), Boriszenko (16.), Rokaly (31.), Trancă (35., 42., 54.), illetve Slessarevski (3.), Saskin (11.), Andrejev (45.)/. A magyar–brit találkozó lapzártánk után ért véget.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek