Erdei utakat javítottak

A területtulajdonosok is bekapcsolódtak a munkába

37

Gyergyószentmiklóshoz tartozó erdei utakat javítottak az elmúlt hetekben. Len Emil alpolgármester terepszemlén azt mondta, olyan utakat tettek rendbe, amelyek a nyári esőzések miatt helyenként járhatatlanná váltak.

Járhatatlanná vált szakaszokat hoztak rendbe. Önkéntes segítség érkezett

Csíszér, Hidegekloka, Gál­pa­taka, Pongrácz-vápa környékén javítottak erdei utakat az elmúlt hetekben. Len Emil alpolgármester elmondta: a nagy mennyiségű nyári eső jelentős károkat okozott az utakban, ugyanis a sáncok felteltek, az úton ömlő víz pedig mély árkokat ásott, helyenként lehetetlen volt járművel közlekedni.
Az önkormányzat lánctalpas erőgépet bérelt, és azzal láttak hozzá a szóban forgó utak rendbetételéhez. Mélyítették a sáncokat és elegyengették az utat. Összesen 3,5 kilométernyi útszakaszt tettek rendbe. Hidak és átereszek környékén is javítottak, hogy az újabb lezúduló eső ne tehessen nagy kárt.
Ezen a környéken nagyon sok kaszáló van, így sok tulajdonost érint az utak állapota. Mint kiderült, nem is közömbösek az ügy iránt az érintettek: az alpolgármester elmondása szerint, látva, hogy munka kezdődött, sokan bekapcsolódtak, szerszámokkal érkeztek, hogy a gépek mellett kézi erővel is segédkezzenek. Sőt néhányan kis munkagépet is béreltek.
Az alpolgármester elmondta, a téli és a tavaszi időjárás minden bizonnyal megviseli majd a rendbe tett utakat, de reméli, csupán kisebb javításra lesz majd szükség jövőre.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek