Épülhet a tanuszoda

Találtak kivitelezőt

310

Megvan a kivitelező, így már idén megépülhet Gyergyó­szent­miklóson a tanuszoda. A kivitelezési szerződést kedden írták alá.

Az országban már több tanuszoda épült, Gyergyószentmiklóson is ilyen lesz

Hamarosan elkezdődhet a rég várt tanuszoda építése Gyergyószentmiklóson. Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke elmondta, kedden aláírták a kivitelezési szerződést, amely az Országos Befektetési Társaság és négy cégből álló cégcsoport (EN Electric Proiect Office S.R.L., Operatione S.R.L., Aqua Azur S.R.L., Romart Asist S.R.L.) között köttetett meg.
– Ez nemcsak Gyergyó­szentmiklós, hanem az egész Gyergyói-medence számára fontos beruházás, reméljük, idén befejezi a munkát a kivitelező, jövőtől pedig jöhetnek a helyi és környékbeli gyerekek úszni – mondta Barti.
Bende Sándor parlamenti képviselő hozzátette, a kivitelezőnek két hónapja van a tervezésre, a kivitelezésre pedig további tíz hónap.
– A város rég megérdemelte ezt a tanuszodát, végre lesz ahol a gyergyói gyerekek úszni tanuljanak, hiszen a sport, a mozgás nagyon fontos – fogalmazott Bende.
Vasile-Daniel Suciu fejlesztési miniszter elmondta: a kivitelezési szerződés aláírása garancia arra, hogy Gyergyószentmiklósnak lesz tanuszodája. A tervek szerint a létesítményben egy 25 méter hosszú, 12,5 méter széles úszómedence kap majd helyet, a víz mélysége pedig 120–180 cm között változik. A beruházás értéke meghaladja a 7,8 millió lejt, az összeget a fejlesztési minisztérium biztosítja.
Nagy Zoltán polgármester közölte: a helyi önkormányzat a műjégpálya szomszédságában található területet adta át a minisztériumnak a tanuszoda építése céljából, ugyanakkor a létesítmény közművesítését is vállalta. A városvezető megjegyezte, a tervek között szerepel az is, hogy miután elkészül az uszoda, a működtetéshez a jégpálya fagyasztórendszere által termelt hőt is felhasználnák, hogy olcsóbb legyen a fenntartás.
A kormány uszodaépítési programjának keretében egyébként már 21 beruházás valósult meg, ebből 14 tanuszoda, s jelenleg is több uszoda építése van folyamatban.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek