Épületek felújítását tervezik

Rendkívüli tanácsülés

143

A jégpálya, illetve a művelődési ház felújításának megvalósulása érdekében hoztak döntéseket tegnap a gyergyószentmiklósi tanácsosok – rendkívüli tanácsülést tartottak.

Támogatással újítanák fel a művelődési házat Fotó: Nagy Levente

Két, sokak által várt beruházás ügye került terítékre a gyergyószentmiklósi tanács legutóbbi rendkívüli ülésén. Mint elhangzott, a művelődési ház felújítására vonatkozó uniós pályázat előszerződéses fázisba jutott, ezért a testületnek is el kellett fogadnia projektet és a hozzá tartozó költségeket. Összesen három és fél millió lejbe fog kerülni a tervezés és kivitelezés, ebből kétszázaléknyi önrészt kell az önkormányzatnak vállalnia, ami valamivel több mint 70 ezer lejt jelent. Amennyiben megkötik a támogatási szerződést, teljesen megújul a művelődési központ, rendbe teszik a homlokzatot, valamint a belső tereket is és hőszigeteléssel is ellátják az épületet.
A gyergyószentmiklósi műjégpálya felújítására vonatkozó projektet is elfogadta a testület. Az Országos Beruházási Társaság (CNI) végezteti majd el a munkát. A tervek szerint a közbeszerzési eljárások előkészítése két hónap alatt megtörténik, hét hónap van az engedélyek beszerzésére, majd 24 hónap a munkálatok kivitelezésére. A beruházás teljes értéke több mint 42 millió lej, ebből a jégpálya bővítését, korszerűsítését, a tetőszerkezet cseréjét végeznék el. A jégpályát, valamint a hozzá tartozó területet átadták a beruházási társaságnak, az önkormányzat ugyanakkor vállalta a nem használt épületek lebontását, illetve a közművesítés költségeit is.
A csarnokot egyébként 1982-ben adták át, s bár az elmúlt években új hűtőrendszert szereltek be és a palánkot is lecserélték, maga az épület komolyabb felújításon nem esett át, a fából készült tetőszerkezet több helyen súlyosan megrongálódott.

Nagy Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek