Épül, szépül Szentegyháza

Betartják az év elején ígérteket

71

Szentegyházán jól haladnak az utcák aszfaltozásával: az elmúlt hónapokban tizennégy utcára került aszfaltréteg, a közeljövőben a festési munkákat végzik el és hozzáfognak további három utca aszfaltozásához. Ezzel párhuzamosan nemsokára végeznek a kórház udvarán a gyerekosztály épületének felújításával is, amelynek avatását őszire tervezik.

Új utakon járhatnak Szentegyháza lakói Fotó: Molnár Tibor

Tizennégy utcát sikerült aszfaltozni a nyár folyamán, a Helyi Fejlesztések Országos Programjában (PNDL) megnyert pályázatból még három utca burkolását tudják kivitelezni. Maradt még ugyan néhány olyan útszakasz, ahol nincs még aszfalt, de azt majd egy következő projektből szeretnék finanszírozni – mondta el Molnár Tibor polgármester.

Utcahálózat-korszerűsítés közel 16 millió lejből
– A tömbházak között lévő utcák közül befejezték az Eminescu és a Hársfa utca korszerűsítését, jelenleg a Gábor Áron utcában dolgoznak. A többi megújult utca a magánházakat köti össze, és hátravan az ANL-s tömbházak körüli út rendbetétele. Az utcák nagy részét PNDL-s pályázatból, összesen 14,9 millió lejből tudtuk modernizálni, kivételt képez az Eminescu utca, amelyet saját költségvetésből, 800 ezer lejből finanszíroztunk – tájékoztatott Molnár Tibor. Hozzátette: elkezdődött egy 8 kilométeres mezei útszakasznak a felújítása is (Szentegyházától az Ángyosig), amelyből két kilométer aszfalt, a többi makadámút lesz. Az 1 millió lejes beruházás a tervek szerint jövő nyárra valósul meg.

Őszire átadják a gyerekosztály korszerű épületét
A szentegyházi egészségügyi központ udvarán egy több mint tíz éve nem használt régi épület felújításába kezdett az önkormányzat, ahol állandó orvosi rendelést biztosítanak a gyerekek számára. Az őszire átadásra kerülő épületet szigetelték, újrafedték, felújították a villamos és csatornahálózatokat, illetve a fűtésrendszert.
Jelenleg az utolsó simításokat végzik, az antibakteriális linóleumot fektetik le az egészségügyi intézményben, a kinti tér rendezésében pedig még néhány apró munkálat van hátra, majd az orvosi eszközök, felszerelések beszerzése következik, amelyben Hargita Megye Tanácsa nyújt segítséget.
Az új napközi otthon, illetve a polgármesteri hivatal építésére készülnek a tervek, hamarosan kiírják a licitet a beruházásokra – mondta a polgármester.

Nagyálmos Ildikó

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek