Épül az orvosi rendelő

Elismerték az önkormányzat munkáját

982

Jól halad az orvosi rendelő építése, és az új járdák térköveinek lerakását is elkezdték Gyer­gyó­újfaluban, több projekt kivitelezése van folyamatban. Az önkormányzat munkájáért nemrég két elismerést is kapott.

Idén fedél alá kerül az orvosi rendelő Fotó: Lázár Hajnal

Jól halad az orvosi rendelő építése Gyer­gyóújfaluban: az épület falai már állnak, napokon belül cserép kerül a tetőre. A tervek szerint a földszinten két rendelő, valamint kezelőhelyiség kap majd helyet, az emeleten pedig lakásokat alakítanak ki az orvosoknak. Egyed József polgármesternek az a célja, hogy jövő nyárra elkészüljön az épület.
Az ősz folyamán a járdák építését is elkezdték a községben, Kilyénfalván egy szakasz már elkészült, de Tekerőpatakon és Újfaluban is nekiláttak a munkának. A községvezető azt mondta, a legforgalmasabb útszakaszokon lesz új járda. Megjegyezte, idén nem dolgoznak tovább a hideg miatt, de tavasszal folytatja a munkát a kivitelező. Az oktatóközpont építése is elkezdődött, a kultúrház felújítását pedig nemrég fejezték be. Nyáron csatornázási munkálatok is voltak a községben, valamint erdei utakat tettek rendbe és a község egyes utcáit aszfaltozták.
Mint arról lapunkban beszámoltunk, az EU-s pályázatokért felelős kifizetési ügynökség (AFIR) kitüntette azokat a polgármestereket, akiknek az utóbbi években a legtöbb uniós pályázatot sikerült lehívniuk. Köztük van Gyergyóújfalu polgármestere is. Egyed József emellett az Országos Kölcsöngarantálási Alap (FGCIMM) díját is megkapta a sok megvalósított projektnek köszönhetően. Ez utóbbi elismerést Hargita megyében csupán két település vezetői érdemelték ki, Gyer­gyóújfalu és Korond.
– A díjakat én vettem át ugyan, de az önkormányzatot illeti meg. Ez egy összeforrott csapat, amelynek tízévnyi elszánt, kitartó munkáját ismerték el most – fogalmazott Egyed József.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek