Épül a sportcsarnok

89

Noha terv szerint csak 2020 nyarára kell elkészülnie, máris szinte félkész a gyimesközéplokiak sportcsarnoka. A munkálatoknak az időjárás is kedvezett, augusztus óta épült, ami most látható.

Haladnak a munkával a sportcsarnok építői Fotó: Kovács Hont Imre

A falainak java része már áll annak a gyimesközéploki sportcsarnoknak, amelyet a római katolikus egyház területén építenek a Gróf Majláth Gusztáv Károly Általános Iskola és a község javára.
A 162 éves, Mária Magdolna tiszteletére felszentelt gyimes­kö­zéploki templom és a két éve fölszentelt keresztút-stációk aljában emelkedő majdani fedett csarnok építése nyáron kezdődött. Az építtető a területtulajdonos gyimesközéploki római katolikus parókia, az építkezést pedig a magyar kormány támogatja. Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár Gyimesbükkön nyáron bejelentette: 100 millió forinttal támogatják a létesítmény építését. A 96 férőhelyes lelátóval, több sportágnak is eleget tevő pályával, a szabványoknak megfelelően felszerelt sportcsarnoknak 2020 augusztusára kell megépülnie.

Kovács Hont Imre

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.