Épül a napközi otthon

Kápolnásfalu

628

Javában dolgozik a község első napközi otthonának felépítésén a Viaduct Kft. Az alapozást hamarosan befejezik, és ha minden az ütemterv szerint halad, jövő augusztusban megtartják az avatót. A víztisztító állomás és két utca csatornázása is zöld utat kap jövő héten.

Dolgoznak az új napközin. Jövőre avatnák Fotó: László F. Csaba

Januári polgármester-faggatónk­ban még tervként emlegette az 500 ezer eurós uniós pályázati pénzből építendő napközi otthont Benedek László polgármester, tegnap viszont örömmel újságolta: nem volt hiábavaló a többéves előkészület, a sok papírmunka, az építkezés két héttel ezelőtt végre elkezdődött. A 400 négyzetméteresnél nagyobb, kétszintes korszerű napközi otthon kivitelezésének jogát liciten elnyerő Viaduct Kft. néhány napon belül befejezi az alapozást. Ügyesen dolgoznak – értékelte a munkát az elöljáró. Mint mondta, ez év végére „pirosban” fog állni az épület, de belakható csak a hivatalos határidőként megjelölt 2019 augusztusának végén lesz, amikor az ünnepélyes avatót is megejtik. Az informatikai rendszerre, a szükséges bútorzat és konyhai felszerelés beszerzésére, valamint az udvar és a játszótér kialakítására szükséges közbeszerzési eljárásokat is sikerült mind lebonyolítani, így akadálymentesen folyhat a munka. Az épületnek száznál több óvodás lesz a lakója, s bár még van idő, a község vezetése már most keresi a törvényes megoldást arra, hogy miként finanszírozzák a hátrányos helyzetben lévő családból származó gyerekek étkeztetésének költségeit. A régóta vágyott napközi nemcsak a kápolnásfalusi kisgyermekes szülők legnagyobb gondját, a felügyeletet oldja meg, új munkahelyeket is teremt, hiszen nemcsak óvónőre, dadusokra, de kisegítő személyzetre is szükség lesz az új és szép otthonban – sorolta az elöljáró.
Benedek László arról is beszámolt, hogy a tanintézmény építésével párhuzamosan egy másik, szintén fontos munkálat is elkezdődik a községben: jövő szerdán zöld utat kap a szennyvíztisztító állomás kivitelezése, valamint a Temető utcában és az Új úton is hozzáfognak a csatornázáshoz.

Lázár Emese

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.