szombat, november 28, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Épül a bobpálya Borszéken

Javában zajlik a borszéki bob­pálya kivitelezése, várhatóan októbertől már használhatják a helyiek és az ide látogató turisták. A kormány finanszírozásával elkészülő létesítmény a Reménység sípálya adottságait használja majd, alternatívát kínálva a síszezonok közötti kikapcsolódásra.

Októberre megépül a bobpálya Borszéken. Alternatíva a kikapcsolódásra

Dolgoznak a szakemberek a bobpályán a fürdővárosban: a felszerelést és beüzemelést végző osztrák cég szakemberei a helyszínen vannak és koordinálják a munkálatokat.
– Ha minden a terv szerint halad, 2-3 hét múlva befejeződhet a bobpálya kialakítása, utána következik az engedélyeztetés. Szándékaink szerint október elejére üzembe tudjuk helyezni a létesítményt – mondta a város polgármestere, hozzátéve, hogy a nyári bobpályát az önkormányzat által fenntartott cég fogja működtetni, a díjszabást pedig fogyasztóbarátra tervezik: az elképzelések szerint egy csúszás nem lesz drágább 10 lejnél.
A pálya használatához a Reménység sípálya meglévő felvonóját és beléptető rendszerét veszik igénybe. A több mint ötszáz méteres pálya legmagasabb pontjára a felvonó juttatja el a szánkókat, ahonnan a 860 méter hosszú pályán lehet lecsúszni, 30 km/órás sebességgel.
A pálya könnyen össze- és szétszerelhető, így a télies időjárás közeledtével lebontják majd, és tavasszal ismét használhatóvá teszik.


A turisztikai miniszter augusztusban villámlátogatást tett a fürdővárosban, hogy megnézze az itt elkezdődött beruházásokat, a nyári bobpályát és az épülő gyógykezelő- és wellnessközpontot. Bogdan Gheorghe Trif közleményében kifejtette: örvendetes, hogy a helyi önkormányzat komolyan veszi a beruházást, hiszen lényeges, hogy a hegyvidéki turisztikai érdekeltségű településeken az év minden napján szórakozási lehetőségekkel tudják fogadni a turistákat.
Amint arról már beszámoltunk, a nyári bobpálya építésére a finanszírozási szerződést idén májusban írta alá Bogdan Gheorghe Trif turisztikai miniszter és Mik József, Borszék polgármestere. A beruházás értéke több mint 5 millió lej; a költségek 90 százalékát az idegenforgalmi tárca finanszírozza.

Boncina-Székely Szidónia

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb