Építik a tanuszodát Gyergyószentmiklóson: A múzeum épületének tetőzetén is dolgoznak

Bár beköszöntött a hideg, továbbra is dolgoznak a tanuszoda építésén Gyergyó­szent­mik­lóson. Az önkormányzat elképzelése szerint jövő év második felében átadhatják az épületet.

A héten befödik a múzeum épületét

A gyergyószentmiklósi műjégpálya szomszédságában jelenleg is dolgoznak a munkások, építik a tanuszodát. Nagy Zoltán polgármester a helyszínen elmondta, vannak olyan részei a munkálatoknak, melyeket téli időjárási körülmények között is folytatni tudnak, a vasazással dolgoznak, megrendelték a tetőszerkezet elemeit is, melynek gyártása folyamatban van, hamarosan a helyére kerülhet. Fából, ragasztott gerendákból áll majd össze a tető, a szakemberek szerint időjárástól függetlenül ezt néhány hét múlva szerelni tudják. Ezt követően várhatón tavasszal dolgoznak majd tovább, és nyáron befejezik a tanuszoda épületét.
– Abban bízunk, hogy jövő év folyamán már az avatót is megtarthatjuk és átadhatjuk a létesítményt a nagyközönségnek – fogalmazott Nagy. A polgármester megjegyezte, nem nagy uszodáról van szó, egy 25 méter hosszú, 12,5 méter széles úszómedence kap majd helyet az épületben, a víz mélysége pedig 120–180 cm között változik majd. A beruházás értéke meghaladja a 7,8 millió lejt, mely összeget a fejlesztési minisztérium biztosít. A működtetés a város feladata lesz, az önkormányzat a Városi Sportklubra bízná ezt.
Nagy kitért a későbbi tervekre is, melyek szerint egy új szárnnyal bővítenék majd a tanuszodát, kialakítva egy kisebb rekreációs központot szaunákkal, gyermekmedencékkel, hogy az egész család számára kikapcsolódási lehetőséget kínáljon a létesítmény.
A polgármester beszámolt arról is, hogy a Tarisznyás Márton Múzeumnál is halad a munka, az épület tetőszerkezetét megerősítették, jelenleg a cserepeket rakják fel. Fórika Tibor, a kivitelezést végző cég vezetője elmondta, speciális cserepekről lévén szó, melyeket csak külön megrendelésre gyártanak műemlék épületek számára, így hosszabb ideig kellett várni azokra. A következő néhány napban azonban helyére kerül a közel kétezer cserép. Ezt követően a tél folyamán belső munkálatokat végeznek majd. A nagyszabású felújítás az épület műemlékként elismert L alakú első részére vonatkozik. Az európai uniós támogatással megvalósuló beruházás értéke meghaladja a 2,3 millió lejt.

Lázár Hajnal

Kapcsolódó cikkek:

14,240RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb