Építik a járdát Ditróban

Több munkacsoport építi a járdát

Jól halad a járdaépítés Gyergyó­ditróban. Két munkaponton dolgozik a kivitelező, összesen több mint négy kilométernyi új járófelület épül a községben a megyei tanács támogatásával.

Több munkacsoport építi a járdát

Hargita Megye Tanácsának pályázati kiírásán nyert pénzt Gyer­gyó­ditró járda építésére, a Gyer­gyó­remete felé vezető, valamint a Gyergyótölgyes felé vezető út mentén. Ezeken az útszakaszokon nem volt korábban a gyalogosok számára kialakított rész, így az út szélén közlekednek, s ez főként a gyermekek számára igen veszélyes. Az új járda építése augusztus elején kezdődött el, helyenként már használhatják is a lakosok. Puskás Elemér polgármester azt mondta, jól halad a munka, a kivitelező cég munkatársai a Maros és a Nicolae Bălcescu utcában is dolgoznak.

A Remete felé vezető út mentén már a vasúti átjáró közelében rakják a piskótakövet, több mint 1 kilométer már elkészült. A községvezető elmondta azt is, a szerződés értelmében a kivitelező cégnek öt hónapja van, hogy elvégezze a munkát, idén addig dolgoznak, amíg az időjárás engedi, majd tavasszal folytatják, várhatóan júniusig befejezik. A beruházás teljes értéke közel 1,6 millió lej, összesen több mint négy kilométer hosszan épül járda.
A polgármester arra kéri az érintett lakosokat, hogy mihamarabb fizessék ki a lekötési díjakat, hogy a víz- és csatornavezetéket lakásukba vezethessék, s a későbbiekben ez a munka ne akadályozza a járda kialakítását.

Lázár Hajnal