Emlékeznek, ünnepelnek

A magyar nyelv napja

64

A magyar nyelv napját ünnepelték tegnap több Hargita megyei helyszínen is, köztük Gyer­gyó­szár­hegyen, Székely­ud­var­helyen és Gyer­gyó­remetén. A rendezvénysorozatba Csíkszereda is bekapcsolódott, itt november 16-án, pénteken tartanak ünnepi rendezvényt.

Polgármesteri köszöntés Gyergyóremetén. Kollégánk könyvét korábbi munkatársunk méltatta

A magyar nyelv napját 2011 óta ünneplik a magyar közösségek november 13-án. A jeles alkalomból Kárpát-medence-szerte tartanak tematikus rendezvényeket, amelyekhez évente csatlakozik Hargita megye is. Székelyudvar­helyen Laczkó Vass Róbert és Szép András szerzői és előadóestjével ünnepeltek tegnap, „rendhagyó történelemóra” keretében.
Gyergyóremetén bemutatták Ambrus Attila Szóbeszéd, és főszerkesztőnk, Sarány István Szertelen Szószedet című ikerkötetét. A szerzőkkel korábbi munkatársunk, Bajna György beszélgetett. Gyergyószárhegyen a kulturális és művészeti központ vetélkedővel ünnepelt, megemlékezve a 90 éve született Varga Katalin József Attila-díjas íróról, költőről. A versenyen 21 diák vett részt, a legjobban teljesítő csapatokat díjazták.
Csíkszeredában november 16-án, pénteken várják az érdeklődőket magyar nyelv napi rendezvényre. Váradi Péter Pál és Lőwey Lilla veszprémi szerzőpáros új, erdélyi témájú albumaival érkezik a Kájoni János Megyei Könyvtárba. A Bihar-hegység – A Király-hágótól a Bihar-hágóig, valamint az Erdély – Kemény János – A marosvécsi mecénás – Az Erdélyi Helikon alapítója című fotóalbumot 17 órától ismerheti meg a közönség.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek