Emilia Persu művei Csíkszeredában: Tapintó lélegzet

26

Tegnap este nyílt meg a bukaresti képzőművész, Emilia Persu Geomorfism című kiállítása a csíkszeredai Új Kriterion Galériában.

A csíkszeredai Új Kriterion Galéria ismét egy új kiállítással várja az érdeklődőket: ezúttal Emilia Persu bukaresti képzőművész munkáit állította ki a kortárs művészeteket felkaroló kiállítóterem.
−Emilia Persu spontánul fest, képei erőteljesek és finomak. Azoknak a művészeknek a táborába tartozik ő, akik a vásznat betöltő per­formatív gesztust egy olyan mentális energiával párosítják, amely a legigazabb valóságból képes lényegíteni és absztrahálni a formákat, melyek archaikus szimbólumokká válnak, vagy konstrukciókká, melyek a természetre utalnak. (…) A képnek egy olyan túlja van, melyben úgy találjuk meg magunkat, hogy saját állapotaink egy mnemonikus képernyőre vetülnek, és a kontemplációnak, a reflexiónak egy olyan terébe kerülünk, melyet Emilia Persu annak a művésznek a kiteljesedett boldogságával ajánl fel nekünk, aki a művészetet ajándéknak tartja – idézte korábbi írását a megnyitó alkalmával Marilena Preda Sânc, a kiállítás kurátora.
A Geomorfism című kiállítást március 25-ig lehet megtekinteni minden kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken 13-tól 17 óráig, illetve szombatonként reggel 10-től 14 óráig.

Szilágyi Dalma-Orsolya

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek