Emelni kell a minőséget

Segítenék a székelyföldi vendéglátóegységeket

123

A Sepsiszentgyörgyi Művészeti Népiskola felnőttképzésére jelentkezett a Tusnádfürdői Turisztikai Egyesület, így az elmúlt héten a helyi vendéglátóegységek magyarországi szakember észrevételeivel gazdagodtak. A szervezők hangsúlyozzák: egyensúlyt kell kialakítani a konyhán, ezáltal a minőség is javítható.

Tóth Endre séf ismerteti az újabb fogást. Terüljasztalkám Tusnádfürdőn Fotó: László F. Csaba

A Munkaügyi Minisztérium által akkreditált képzéseket kínál a Sepsiszentgyörgyi Művészeti Népiskola, amely ezáltal igyekszik ellensúlyozni a közoktatási rendszer hiányosságait. A felnőttképzés során külföldi, illetve külföldön élt szakembereket vonnak be a helyi vendéglátásba, így új perspektívákat nyitnak meg a konyhában dolgozók előtt.
A Tusnádfürdői Turisztikai Egyesület csatlakozott ehhez a lehetőséghez, amelynek köszönhetően magyarországi séftől tanulhattak többek között az Ozone Hotel alkalmazottai is. Molnár Ákos, a Tusnádfürdői Turisztikai Egyesület elnöke lapunk érdeklődésére elmondta, senki nem sértődött meg a az esetleges kritikák miatt, hiszen az a fontos, hogy a személyzet minél felkészültebb legyen.
Gáj Nándor, a Sepsiszentgyörgyi Művészeti Népiskola vezetője úgy nyilatkozott, hogy a turizmus kiépítése nemcsak bizonyos helyszínekre kell vonatkozzon, hanem egész Székelyföldre, éppen ezért fontos, hogy minden vendéglátóegység színvonalasan működjön.
– Nem a padban ülve lehet megtanulni, hogyan lehet valaki jó pincér, vagy szakács, esetleg sommelier. Nagyon sok összefüggő problémát kell megoldani ezzel kapcsolatban, de az általunk biztosított felnőttképzések lehetőséget nyújtanak arra, hogy szakemberektől tanuljanak a jelentkező egységek dolgozói – szögezte le Gáj Nándor, kiemelve, hogy egyensúlyt kell kialakítani a konyhán, hiszen a minőségi fogások és a sokrétű kínálat nemcsak vonza, de vissza is csábítja a turistákat.
A Sepsiszentgyörgyi Művészeti Népiskola várja a Hargita megyei vendéglátóegységek jelentkezését, érdeklődni lehet a 0267–351560-es telefonszámon, illetve a hivatalos honlapon is.

Keresztes Bea

A cikk a Hargita Népe április 16-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek