Emelkedik? Nem emelkedik?

100

Emelkednek! Bizony nagyon emelkednek az árcímkéken az árak. A szolgáltatások díja is emelkedni fog, amit az újságokon keresztül adtak tudomásunkra.
A tavaly beígért nyugdíjemelés viszont elmaradt! Hiába várták a januári emelt nyugdíjat, ami legalább részben fedte volna az emeléseket. Azaz a kiigazítást.
Feledékeny a kormány. Azért sietett a saját jövedelmének az emelésével, nehogy már az is feledésbe menjen. Na de sebaj, jönnek a választások, jön az ígérgetések ideje. Most a kormány mással van elfoglalva, nem jut még a nyugdíjasokra is, és különben is, mit akarnak? Amit az átkosban felépíttettek velük, azt sikerült eladni, magánkézbe juttatni, lerombolni. Majd a későbbi időben pozícióhoz jutni, ami ugye biztosítja azt a jó pár ezer eurós fizetést. Mit nekik a nyugdíjasok, akik nem elégednek meg az ígérettel, csak kérni tudnak? Menjenek gyógynövényt gyűjteni! Kosztozzanak egészségesen zöldséget! Lehetőség szerint termeljék is meg, ugyanis ez kettős haszon: az idejüket lefoglalja a munka és nem jut idő politizálni, várni a költségvetés elfogadását, hátha abban valamelyik paragrafus foglalkozik velük. Na meg anyagi megtakarításuk is lesz. Csak az egészségük engedje, ne kelljen ágyban feküdni. Ja, akkor kevesebb kalória szükségeltetik. Tessék teát fogyasztani, jobb, mint a gyógyszer. Különben is vigyázzanak az egészségükre, mert az drága. A választási évben szükség van az aláírásukra, szavazatukra, amiért kaphatnak majd egy rendes mosolyt.
Meg azért is fontos, hogy egészségesek maradjanak, hogy az itthon hagyott unokákra tudjanak vigyázni, amíg a szülők külföldön dolgoznak. Hogy ne menjenek külföldre? De hát itt hol dolgozzanak? És mennyiért? Legyenek áldozatkészek, ne igényeskedjenek. A jövőért dolgozni, áldozni és reménykedni kell. Úgy, ahogy azt a 45-50 évet ledolgozott jelenlegi nyugdíjas tette. Hogy a remény szertefoszlott, eltűnt a sok ígérgetés, hazugság között? Hát aztán…! Egyre büszkék lehetnek ott a parlamentben: nem kell gyógynövényt gyűjtsenek, csak zöldséget fogyasszanak. Az EU-ban sem kell szégyenkezzenek a kevés juttatásért, a felszedett kilókért. Van orvosuk is, és a megfelelő gyógyszer is, ha nagy ritkán a sok vita egymás elleni jelentgetőzés az idegeiket kikezdi.
A nyugdíjas nyughasson és várja ki sorát, amíg a parlament újra napirendre tűzi majd az általános nyugdíjemelést. Vagy mégsem? Mit tegyen? Ne menjen választani? Ne írogasson semmit alá, amíg nem kap nyugdíjemelést, amiből majd a zöldséghez húst is vehet?

Molnár Erzsébet, Csíkszereda

Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek