Emelkedik a távhőszolgáltatás ára

48

Márciustól emelik a távhőszolgáltatás árát Gyergyó­szent­mik­lóson, az ezzel kapcsolatos határozatot tegnap fogadta el az önkormányzati képviselő-testület. Nagy Zoltán polgármesteri jogkörökkel felruházott alpolgármester rámutatott: a városban szolgáltatott hőenergia árának, valamint a lakosságnak számlázott ár aktualizálásáról szóló határozattervezet elfogadására azért volt elsősorban szükség, hogy ne teremtsenek még egy, szerződésbontásra okot adó lehetőséget a szolgáltatónak.

A távhőszolgáltató E-Star által felhatalmazott ko­­lozsvári ügyvédi iro­dánál tett látogatást a gyer­gyó­szentmiklósi polgármesteri hivatal egy küldöttsége, ahol az képezte a beszélgetés témáját, hogy a város elfogadja-e az általuk megfogalmazott kártérítési igényt – mutatott rá Nagy Zoltán megbízott polgármester. Kifejtette, mindaddig, amíg a bíróság nem mond ítéletet, korai bármilyen kárigényről beszélni.
A határozattervezet az új, csökkentett áfával érvénybe lépő árak aktualizálásáról szólt, Nagy Zoltán szerint azért tartották szükségesnek az előterjesztését, hogy a szolgáltató ne kapjon újabb lehetőséget a szerződés felbontására.
A 2013. december 1-jén érvénybe lépett határozat értelmében a távhő előállítási ára 354,66 lej, a számlákon feltüntetett lakossági ár pedig gigakalóriánként 305,28 lej. Mint a tegnapi soros ülésen elhangzott: a helyi költségvetésből biztosított önkormányzati támogatás fedezi az előállítási és lakossági ár közötti 49,38 lejes különbözetet. Ez az összeg nem változik, ellenben a lakossági ár – a szükséges közigazgatási lépéseket követően – március elsejétől 319, 78 lejre emelkedik.
A tanácsülésen mindemellett a víz- és szennyvízhálózat árát és a parkolási díjakat is aktualizálták, ugyanakkor elfogadták azt a határozattervezetet is, amelynek értelmében a városi műjégpálya 42,32-ed része – Hargita Megye Tanácsától – átkerül a város ügykezelésébe.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.