Emberöléssel vádolják a klub tulajdonosait

63

Bíróság elé állítják a bukaresti Colectiv klub tulajdonosait. A vád: gondatlanságból elkövetett emberölés. A szórakozóhelyen támadt tűzvész nyomán 64-en vesztették életüket.

Lezárta a főügyészség a 64 halálos áldozatot követelő bukaresti Colectiv szórakozóhelyen tavaly történt tűzvész ügyében elrendelt nyomozást. Több személynek – köztük a klub tulajdonosainak – a bíróság előtt kell majd felelnie gondatlanságból elkövetett emberölés miatt – számolt be a Mediafax hírügynökségre hivatkozva a Transindex.
Az ügyészek indoklása szerint a vádlottak tudatos nemtörődömségből, nyereségvágyból sodorták veszélybe az emberek életét, és több ízben is arra törekedtek, hogy minél nagyobb számú tömeget vonzzanak be a rendezvényeikre, annak ellenére, hogy tisztában voltak vele, hogy ez milyen kockázatokat rejt magában, egyrészt a hely alkalmatlansága, másrészt a vészhelyzetek elhárításához szükséges óvintézkedések mellőzése miatt.
Az ügyészség által összeállított vádanyagból többek között az is kiderült, hogy a helyszínen lévő poroltók nem működtek a koncert előtt, mivel lejárt a szavatosságuk, és bár a klubban hivatalosan tilos volt a pirotechnikai eszközök vagy a nyílt láng használata, ezt a szabályt sorozatosan megszegték. Azt is megjegyzik, hogy az egész helyiségben a dohányzást lehetővé tevő hamuzók voltak elhelyezve, többek közt a tűzveszélyes szigetelőanyaggal bevont oszlopok közvetlen közelében is.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.