Emberéletet követelt a tűzeset

100

Autókárpitos műhely égett le tegnap Madéfalván, a tűzben a cég egyik alkalmazottja, egy 60 éves nő életét vesztette. A tragikus tűzeset kiváltó okát nagy valószínűséggel ma állapítják meg.

Nem csak anyagi javak vesztek oda. Benn égett egy alkalmazott Fotó: László F. Csaba

Érkezésünkkor tanácstalanul álltak a helybeliek a tűzeset helyszínén. A tűzeset okát találgatták, hiszen – mint mondták – a műhely megfelelően szigetelt és rendelkezett tűzvédelmi engedéllyel.
Alina Ciobotariu, a Hargita Megyei Olt Sürgősségi Esetek Felügyelőségének szóvivője kérdésünkre elmondta: a tűz okát egyelőre ők sem ismerik, azt várhatóan csak ma deríti ki rendőrökből és tűzoltókból álló vegyes egység. A szóvivőtől megtudtuk: 13 óra 33 perckor értesítették a tűzoltókat a tűzesetről, amelyet végül 15 órára sikerült teljesen eloltaniuk. A katasztrófavédelem két tűzoltóautóval, 12 hivatásos tűzoltóval szállt ki a helyszínre, őket a madéfalvi és a csíkcsicsói önkéntes alakulatok segítették.
– Amikor a tűzoltóink a helyszínre érkeztek, már a műhely teljes területére kiterjedt a tűz. Nagyon nehéz volt beavatkozniuk a sűrű füst miatt. Fennállt a veszélye annak, hogy a tetőzet leomlik, így a saját embereiket is védeniük kellett a tűzoltóknak. Egy mentő is kijött a helyszínre, de sajnos már nem tudtak segíteni a tűz áldozatául eső 60 éves nőn, akit váratlanul ért a tűz, és nem tudott már kimenekülni az épületből – mondta a szóvivő.

Kiss Előd-Gergely

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek