2021, január 24, vasárnap.
custom_html_banner1

Elvitték a három pontot

Felemásra sikerült a Hargita megyei csapatok szereplése a hazai labdarúgó 3. Liga 9. fordulójában. Az FC Székelyudvarhely hazai pályán még nyeretlen, ám idegenben jól megy: a csapat az 5. csoport sereghajtóját győzte le, míg az FK Csíkszereda vendéglátóként szenvedett vereséget az éllovastól. Megyei rangadó következik.

Nem sikerült az éllovas ellen pontot szereznie az FK Csíkszeredának Fotó: Balázs Árpád
Nem sikerült az éllovas ellen pontot szereznie az FK Csíkszeredának Fotó: Balázs Árpád

Az FC Székelyudvarhely idegenben győzött, az FK Csíkszereda hazai pályán szenvedett vereséget a hazai labdarúgó 3. Liga 5. csoportjában, a 9. forduló keretében. A következő fordulóban megyei rangadóra kerül sor, az udvarhelyiek látják majd vendégül a csíki focisokat.
Pénteken délután közel félezer néző tekintette meg az FK Csíkszereda találkozóját a megyeszékhelyen, a gárda az éllovast fogadta. A vendégek remekül kezdték a meccset, az 5. percben Dézsi révén a vezetést is megszerezték. Innentől a hazaiak átvették ugyan a játék irányítását, de csak helyzetekig jutottak, sőt a 16. percben Györgyi egyenlíthetett volna, ám szabadrúgását bravúrral védte a régeniek kapusa. A 38. percben Szőllősi előtt is adódott egy remek helyzet, ám az ő lövése is elakadt a vendégek hálóőrében.
A vendégek ugyanúgy kezdték a második játékrészt is, ahogyan az elsőt: góllal az 5. percben. A találathoz viszont kellettek a sorozatos csíki védelmi hibák, végül egy beadás végén Gliga labdástól csúszott az FK kapujába. A találat után újra erőre kaptak a csíkiak, és háromszor is nagyon közel jártak a gólszerzéshez, ám sem Györgyi, sem Moldován, sem pedig Ilyés nem célzott pontosan a lövésnél. A vendégek egyébként a mérkőzésen inkább a védekezésre összpontosítottak, számukra elég volt megvédeni a kétgólos előnyt a győzelemhez.

Idegenben jobb
Az FC Székelyudvarhely hazai pályán még nem aratott sikert, ám idegenben már másodszor győzött. Az FC szombaton Almásbalázsházán az 5. csoport sereghajtójánál vendégszerepelt, sikerrel. A meccset a vendégek remekül kezdték, szereztek egy gólt is Gergely révén, ám a partjelző lest intett, így maradt a 0–0. Az FC majdnem végig támadta az első félidőt, többször is helyzeteket sikerült kialakítaniuk, ám a szabályos gólszerzés elmaradt.
A második félidő elején Doltea egy remek passz után egyedül vezette rá a labdát a hazaiak hálóőrére, majd csodaszépen átemelte a játékszert a kapuson, megszerezve az FC számára a vezetést. A gól után meglendült a Luceafărul játéka is, a 68. percben a hazaiaknak sikerült az egyenlítés, ám három perccel később Doltea egy ellentámadás végén újra eredményes volt. Az utolsó húsz percben már csak az FC számított a támadásokban, a hazaiak játéka teljesen szétesett, ezt pedig Jankó a 85. percben használta ki.
A hazai 3. Liga 10. fordulójában megyei rangadóra kerül sor, az FC Székelyudvarhely az FK Csíkszeredát fogadja. A hazaiak remélik, hogy megtörik hazai győzelem nélküli sorozatukat, míg a csíkiak célja a siker, ugyanakkor a pontvadászat középmezőnyében maradni.

Egy siker, egy vereség
Idegenben szerepeltek a csíkszeredai csapatok a hazai labdarúgó országos bajnokság 9. fordulójában. Az FK Csíkszereda U18-as csapata Iaşi-ban vereséget szenvedett, az U16-os gárda viszont Romanból elhozta a három pontot. Eredmények: U18: CSMS Iași – FK Csíkszereda 5–1 (2–0). A vendégek gólját Pál Szabolcs lőtte. U16: LPS Roman – FK Csíkszereda 2–3 (1–1). A győztes csapat góljait Bara Levente 2 és Dobos Oszkár szerezték.

[box type=”shadow” ]Eredmények

FK Csíkszereda – Szászrégeni Lendület 0–2 (0–1) /Dézsi Lóránt (5.), Ciprian Gliga (50.)/. Az FK Csíkszereda felállítása: Laurențiu Husar – Székely Ervin, Lőrincz József, Claudiu Gâlia, Czimbalmos Zalán, Tankó Előd (Fodor Tamás, 65.), Csűrös Attila, Kovács Botond (Szőllősi Márton, 25.), Györgyi Artúr (Pál Örs, 86.), Ilyés Róbert, Pataki Zalán (Octavian Moldovan, 50.). Edzők: Ilyés Róbert és Albu László.
Almásbalázsházi Luceafărul – FC Székelyudvarhely 1–3 (0–0) /Brinduse (68.), illetve Doltea (51., 72.), Jankó (85.). Az SZFC felállítása: Bálint Botond – Sebestyén Tamás, Demény Norbert, Rózsa Árpád, Tamás Előd, Simon Arnold (Balázsi Csaba), Bálint Rajmond (Jankó Levente), Péter Mózes, Gál Csaba (Berki Alexandru), Cătălin Doltea, Gergely Tibor (Lakatos Sándor). Edző: Botorok János.
A 9. forduló további eredményei: Kolozsvári Sănătatea – FC Zilah 2–2, Máramarosszigeti CSM – Fugyivásárhely 1–2, Radnót – Alsógáldi Industria 3–4, Nagyváradi Luceafărul – Lénárdfalva 2–0, Dési Unirea – Zsuki Unirea 0–2.[/box]

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,353RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb