Elvitte a pontokat a DEAC

Az első helyébe került a Sportklubnak a vereség

32

Páros mérkőzésre érkezett Székelyföldre a Debreceni DEAC jégkorongcsapata az Erste Liga keretében. A debreceni alakulat pénteken a listavezető Csíkszeredai Sportklubot legyőzte, hogy vasárnap ismét győzelemmel zárja szereplését a Gyergyói Hoki Klub vendégeként.

Jól olvasta a DEAC a Sportklub játékát. El is vitték a pontokat Fotó: Pál Zoltán

Csíkszeredában a mérkőzés az előzetes elvárásoknak megfelelően jó iramban kezdődött. Míg az első percekben csak kóstolgatták egymást a felek, addig hamarosan nyitottá vált minden. Helyzetek itt is, ott is. Amikor a hazai drukkerek azt gondolták, hogy minden rendben, akkor egy rossz cserét követően Turcotte lépett meg és szerzett vezetést csapatának, egy takarásból eleresztett lökettel. A második felvonás elején újfent igyekezett magához ragadni a kezdeményezést a kék-fehér alakulat, de egy vendégtérfélen elbetlizett akció után Németh lopott korongot és vitte végig az akciót, tökéletesen, kettőre hizlalva a vendégelőnyt. A bekapott gól után a Sportklub nagyon kapart, felborította a pályát, de a befejezésekkel gond volt, vagy épp Hetényi brillírozott, és ha már ő is verve volt, akkor vagy a vas mentette meg, vagy épp az üres kapuba sem sikerült betalálni. Az utolsó felvonást is jó szellemben kezdte a hazai csapat, de az idő fokozatos rövidsége után tompábbakká váltak. Ezt pedig a vendégek, második emberelőnyükből, büntették, miután Németh megpattanó lövése ért célba. Az 56. percben előnybe került a hazai csapat, és ezt Leo Gudas időkéréssel használta ki, majd lehozta kapusát. A taktika viszont nem jött be, és Novotny eldöntötte a meccset. A hajrában Panov még büntetőlövést végezhetett el, de Hetényi ezt is fogta, így a pontok Debrecenbe landoltak.
Vasárnap este Gyergyó­szent­miklóson vendégeskedett a hajdúsági csapat. Az első harmadban fej fej mellett haladtak a felek, jegyzett gól nélkül. Igazi ki-ki meccset játszottak.
A második felvonástól már jöttek a gólok. Előbb a vendégek talátnak be, hogy Csergő kiegyenlítsen, de utána megint a DEAC ragadta magához a kezdeményezést. Az utolsó harmad totális hazai fölényben zajlott, mégis Németh tudott csak gólt szerezni. Hetényi pedig mindent védett, és vitték a három pontot is.

Eredmények, Erste Liga

Csütörtök: Fehérvári Titánok – Brassói Corona 7–2 (1–0, 4–0, 2–2).
Péntek: Csíkszeredai Sportklub – Debreceni DEAC 0–4 (0–1, 0–1, 0–2); Dunaújvárosi Acélbikák – Ferencváros-Telekom 2–6 (1–4, 1–0, 0–2); Vienna Capitals II. – Schiller-Vasas SC 3–0 (0–0, 1–0, 2–0); Újpest – Fehérvári Titánok 6–5 (1–0, 3–4, 1–1, 1–0) – h. u.; Hokiklub Budapest – Brassói Corona 2–7 (0–2, 0–2, 2–3).
Vasárnap: Hokiklub Budapest – Dunaújvárosi Acélbikák 5–8 (3–4, 2–0, 0–4); Gyergyói Hoki Klub – Debreceni DEAC 1–3 (0–0, 1–2, 0–1). A Ferencváros Telekom – Vienna Capitals II. és az Újpest – Brassói Corona mérkőzések tegnap este lapzárta után értek véget.
A mai műsor: Csíkszeredai Sportklub – Gyergyói Hoki Klub (18.30), Schiller Vasas SC – Brassói Corona (18.40), Fehérvári Titánok – Hokiklub Budapest (19.30), Ferencváros-Telekom – Újpest (21).

Eredmények, Román bajnokság

Péntek: Galaci CSM – Bukaresti Steaua 8–1 (0–0, 6–1, 2–0).
Szombat: Csíkszeredai Sportklub – Bukaresti Sportul Studențesc 23–1 (7–0, 4–0, 12–1); Galaci CSM – Bukaresti Steaua 9–3 (3–0, 2–2, 4–1).
Vasárnap: Csíkszeredai Sportklub – Bukaresti Sportul Studențesc 24–2 (9–1, 8–0, 7–1).

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek