Elvinni a hetedik meccsig

64

A hatodik mérkőzésig érkezett a Galaci Dunãrea és a Csíkszeredai Sportklub párharca a román jégkorongbajnokság fináléjában. A képlet nagyon egyszerű, miután összesítésben 3–2-re vezet a Galac: ha a Sportklub nyer, akkor hétfőn a hetedik meccs dönt. Ellenkező esetben viszont bajnoki címvédést ünnepelhet a Duna-parti alakulat. Utóbbit szeretné megakadályozni a kék-fehér alakulat.

Nehéz, ám nem teljesíthetetlen feladat előtt áll a Sportklub Fotó: László Róbert
Nehéz, ám nem teljesíthetetlen feladat előtt áll a Sportklub Fotó: László Róbert

Öt mérkőzés járt le a román jégkorongbajnokság fináléjában, amelyben a címvédő Galaci Dunărea 3–2-re vezet összesítésben a Csíkszeredai Sportklub ellen. Mint ismert, a galaci csapat a négy nyert meccsig tartó párharc első három összecsapását behúzta, majd a címvédés kapujához érkezve az utolsó kettőt elveszítette. A negyedik meccset kilenc perccel, míg az ötödiket az utolsó nyolc perccel a vége előtt bukta el a Galac, mindkét alkalommal kétgólos előnyből.
A galaci csapat továbbra is a remekül végrehajtott ellentámadásaiból él, illetve remekül záró védelméből. A csíki oldalon ezt a reteszt nagyon nehezen sikerül feltörni, amely abból is fakad, hogy a helyzeteket a sportolók rendre túlcifrázzák, amely idő alatt az ellenlábasnak esélyt adnak a felzárkózásra. A legutóbbi két mérkőzés tanulsága alapján viszont elmondható, hogy a Sportklubban óriási tartalékok vannak. Mindkét alkalommal az utolsó harmad második felében – szó szerint – sikerült bedarálnia az erejéből kifogyó galaciakat.
Artur Oktyabrjov, a Csíkszeredai Sportklub vezetőedzője, a szerda esti mérkőzés után lapunknak megjegyezte, hogy nem szabad ilyen nagy előnyt adni az ellenfélnek, mint ahogyan történt az elmúlt meccseken.
– Nem szabad túl nagy előnyt adnunk az ellenfélnek, mint ahogyan tettük azt a legutóbbi összecsapás harmadik harmadában. Ahhoz, hogy sikeresen meg tudjuk vívni az előttünk levő csatákat, egyenletes teljesítményre van szükségünk a hullámvölgyeket ki kell küszöböljük. Remélem, hogy az elmúlt két győztes meccs ad egy löketet a fiúknak is. A végletekig küzdeni fogunk” – jegyezte meg Oktyabrjov.
A hatodik összecsapást viszont még egy nagyon fontos tényező fogja befolyásolni, az pedig a játékvezetés. Mivel az ország jelenlegi legjobb játékvezetője, Lascăr Valentin ifjúsági világbajnokságon vezényel, így nagy a valószínűsége, hogy újból a Topârceanu–Gergely páros kap lehetőséget. A legutóbbi csíki összecsapáson pedig a két sípmester borzalmasan tevékenykedett, mindkét fél játékát megzavarva, indokolatlan feszültségeket keltve.
A mai, hatodik, összecsapást 18.30-tól rendezik Galacon.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek