Élvezni a otthoni pálya előnyét

Hazai környezetben a Sportklub és a GYHK

59

Mindkét székelyföldi jégkorongcsapat hazai környezetben lép pályára az Erste Liga hétvégi meccsein és a Fehérvári Titánokat, illetve a Hokiklub Budapestet látják vendégül. Zárásként pedig a Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói Hoki Klub hétfőn este Csíkszeredában méri össze erejét.

Tovább gyűjtögetné pontjait a Sportklub Fotó: Lászó F. Csaba / Archív

Az első magyarországi kiszállásáról kilenc ponttal tért haza a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, amely péntektől már hazai környezetben vívja meccseit az Erste Ligában. A négymeeccses túrán a Ferencvárostól kaptak ki a kék-fehérek, amely során, ha fizikálisan nem is, de mentálisan már elfáradtak. Sok idő viszont ezúttal sem volt pihenni és regenerálódni, hiszen pénteken, vasárnap és hétfőn újabb meccsek várnak a fiúkra. Sorrendben a Fehérvári Titánok, a Hokiklub Budapest, illetve a Gyergyói HK látogat Csíkszeredába. A keretbe visszatér Gecse Hugó, de Eduard Casaneanu még nem áll készen a bevetésre. Mint minden összecsapásra, a Sportklub úgy készül, hogy kitűzi célként a győzelmet, és igyekszik mindent megteni a három pont megszerzéséért. Ugyanakkor Hozó Levente másodedző figyelmeztet, hogy minden meccsen az első perctől kezdve koncentráltan kell játszani, ha nem akarják a saját maguk dolgát megnehezíteni.
Nehéz napokon van túl a Gyer­gyói HK, amely hatalmas meglepetésre hazai pályán kikapott a Vienna Capitals farmcsapatától, amely után el is köszöntek a korábbi vezetőedzőtől. Pótlására Vitalij Donyikát nevezték ki, de amíg ő hazájában tartózkodik, addig Vaclav Novak vette át a csapat irányítását. Vezetésével pedig hétfőn egygólos vereséget könyveltek el Brassóban.
A mostani hétvégén viszont elkezdenék a kapaszkodást az élmezőnyhöz és feledtetnék az eddigi produkciót. Akárcsak a Sportklub, ők is a Hokiklub Budapesttel, illetve a Fehérvári Titánokkal küzdenek meg ebben a sorrendben pénteken és vasárnap. Minden bizonnyal, akárcsak a Sportklub, ők is jó hangulatban vágnának neki a székely rangadónak.
Mind Csíkszeredában, mind Gyer­gyószentmiklóson 18.30 órától kezdődnek a meccsek.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek