2021, január 27, szerda.
custom_html_banner1

Elveszítette alappillérét az FK

A legtöbb időt töltött a pályán az elmúlt idényben mezőnyjátékosként, az FK Székelyudvarhely egyik meghatározó játékosa volt. Azért a múlt idő, mivel Mihály Zoltán és az ezüstérmes útjai elváltak. A sportoló más csapatot választott. Mánya Szabolcsot követően ő a második teremlabdarúgó, aki máshol kezdi el a soron következő idényt.

Második alapemberét veszíti el az FK Fotó: Sinka-Király Levente
Második alapemberét veszíti el az FK Fotó: Sinka-Király Levente

[dropcap]A[/dropcap] napokban a második nagyobb csapás érte az FK Székelyudvarhely együttesét. Az elsőről már pár héttel ezelőtt beszámoltunk, miszerint Mánya Szabolcs, a román futsalválogatott csatára a Dévai Autobergamo együttesében folytatja pályafutását. A második veszteség a védelmet, de egyben a gólgyártást is érinti: Mihály Zoltán is más klubot választott a 2015/2016-os idényre.
A marosvásárhelyi születésű játékos a Sepsiszentgyörgyi Spicommal egyezett meg. Erre volt lehetősége, miután szerződése az ezüstérmes udvarhelyi csapattal lejárt. A hírt az FK elnöke, egyben edzője, Jakab Zoltán is megerősítette. A tréner azt elismeri, hogy remek játékost veszített el a csapat, hozzátette, döntése messzemenően meglepte őt, távozása nem is nevezhető elegánsnak: „Pár idénnyel ezelőtt közösen voltunk a Spicomnál, akkor nem épp békés módon távoztunk onnan. Ezt követően is elfogadta az ajánlatukat, kissé érthetetlen. Mint játékos hiányozni fog mind a védelemben, mind pedig a támadásoknál a találatai. Elfogadjuk döntését, talán ezzel a sors azt akarja, hogy mi elkezdjük a fiatalítást, azok a játékosok, akik eddig ültek a padon, több időt tölthetnek a pályán, Lehet, hogy a soron következő évben nem nyerünk ezzel sokat, de így öt év múlva nekünk lesznek teremlabdarúgóink, a többieknek meg nem”.
A keret jövő héten kezdi el a keményebb munkát, az erőnlétre helyezik a hangsúlyt. Két érkező lehet: Szőcs Loránd (akivel már meg is egyeztek) és Daniel Rajmund (aki még januárig a Kézdivásárhely játékosa, így itt még adminisztrációs problémák adódnak). Négy olyan játékos jár edzésekre, akik az elmúlt időszakban az U19-es együttessel országos bajnoki címet nyertek, az ő beépítésük az együttesbe nagyon fontos lenne. Egy szovátai nagypályás labdarúgó, Silion Petru most ismerkedik a sportággal, amennyiben hasznos tagja lehet a keretnek, akkor őt is leigazolja az FK.
A pontvadászat kezdetéig még több mint egy hónap van, amennyiben az ellenlábasoknál észlelt játékosmozgásokat vesszük figyelembe, akkor lehetséges, hogy a 2015/2016-os szezon az építkezésé lesz az udvarhelyi futsalban.

Előző cikkRopják a táncot Felsősófalván
Következő cikkSakksuli

Kapcsolódó cikkek:

14,354RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb