Elveszített pályaelőny

66

Bár remekül tartotta magát a Gyergyószentmiklósi Progym a Brassói Corona otthonában, mégis pont nélkül kellett távozzon a Cenk alól, miután kétgólos vereséget szenvedett. Ezzel eldőlt, hogy a román jégkorongbajnokság elődöntőjében a Brassónál lesz a pályaelőny a Progymmal szemben.

Küzdött a Progym, de nem volt elég Fotó: Daniel Maximilian Milata

Letudta utolsó alapszakaszbeli mérkőzését is a Gyer­gyószentmiklósi Pro­gym a román jégkorongbajnokságban kedd este a Brassói Corona vendégeként. A kérdés egyszerű volt a találkozó előtt: amennyiben a Progym nyerni tud, akkor életben marad az esélye arra, hogy az elődöntőt pályaelőnnyel kezdje a Brassóval szemben, ellenkező esetben a Cenk alattiaknál lesz az.
A brassói alakulat ezúttal teljes kerettel állt ki a mérkőzésre, és nagyon hamar vezetést is szerzett. Innen még fordítani tudott a piros-fehér alakulat, majd újfent a hazaiakon volt a sor, hogy átvegyék a vezetést. A gyergyói csapat Boriszenko találatával ugyan egyenlített, ám a továbbiakban futott az eredmény után Mihály Árpád második találatánál. Egészen a hajráig, amikor kockáztattak és lehozták a kapust. Ez visszafelé sült el, és a Brassó bebiztosította győzelmét.
Ezzel pedig eldőlt, hogy a román bajnokság elődöntőjében a Brassói Corona élvezheti a pályaelőnyt a három nyert mérkőzésig tartó egymás elleni párharc során.
A Csíkszeredai Sportklubnak vagy a Bukaresti Steaua, vagy a Galaci Dunărea jut, de még nem lehet tudni, hiszen mindkét alakulatnak elmaradt meccsei vannak a Coronával szemben.
Eredmény: Brassói Corona – Gyergyószentmiklósi Progym 5–3 (1–1, 3–2, 1–0) /Macmillan (3.), Tranca (28., 38.), Mihály Á. (35.), Nagy (59.), illetve Nyimenko (9.), Butszenko (21.), Boriszenko (37.)/. A bajnokság állása: 1. Csíkszeredai Sportklub 80 pont (30 meccs), 2. Brassói Corona 55 (25), 3. Gyergyószentmiklósi Progym 55 (30), 4. Bukaresti Steaua 33 (29), 4. Galaci Dunărea 32 (28), 6. Bukaresti Sportul Studențesc 0 (28).
A további műsor: csütörtök és péntek: Galac – Brassó (18.30); szombat és vasárnap: Brassó – Sportul (17 és 11); hétfő: Brassó – Steaua (18).

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek