Elvennék a pályaelőnyt

93

Már Dunaújvárosban tartózkodik a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, amely ma és holnap letudja az Erste Liga negyeddöntőjének első két mérkőzését a helyi Acélbikák ellen. Az alapszakaszban 50-50 százalékos az egymás elleni mérleg, itt viszont valakinek tovább kell jutnia az elődöntőbe. Erre pályáznak a kék-fehérek.

Térdre kényszerítené a Sportklub a DAB-ot Fotó: László F. Csaba

Minden egyes esélylatolgatás arról szól, hogy ha lesz a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében hétmeccses széria, akkor azt a Dunaújvárosi Acélbikák és a Csíkszeredai Sportklub fogja vívni egymás ellen. Ennyire kiegyenlített erők küzdelmét várja mindenki, aminek van is valóságalapja.

Egy kis statisztika
Az alapszakasz során a felek osztozkodtak a győzelmeken. A Csíkszeredai Sportklub egyszer idegenben, majd hazai pályán nyert, akárcsak a Dunaújváros. A gólarány viszont a Sportklubnak kedvez 14–11 arányban. A 14 kék-fehér gólon 10 sportoló osztozkodott, akik közül kiemelkedik Taratuhin, aki egymaga hármat lőtt, míg őt követi Valchar és Farkas 2-2 találattal. A túloldalon a 11 gólt nyolc játékos vállalta fel. Itt pedig a válogatottsági tűzkeresztségen is túlesett, az idény egyik üde színfoltja, Odnoga hármat szerzett, míg az idény közben érkezett Turcotte kettőt.
A statisztikát böngészve további hasonlóságokat is észrevehetünk a két csapat között. A Sportklub részéről Valchar (48 ponttal), Taratuhin (39) és Szcsasztlivij (27) van meccs/pont átlag fölött, míg a túloldalon Becze (34) és Turcotte (30). Ugyanakkor ezen statisztikához nagyon közel van Fabus és Antal Zs., illetve Odnoga és Izacky is. Számottevő különbség a kapusstatisztikáknál van. A legtöbb meccsen (31) kapuban álló Onodi 90,1 százalékon áll, míg a 11 meccses Ruczuj 90,6 százalékon. A túloldalon Duschek a 31 meccsét 93,6, míg társa Koiotmaa az 5 meccsét 93,4 százalékon hozta le.

Kétarcú csapatok
Mind a Csíkszeredai Sportklub, mind a Dunaújvárosi Acélbikák megmutatták jó és rossz arcukat is az idény során. A Sportklub gyengébben kezdett, majd decemberre a Románia-kupa fináléjára csúcsra jutott, hogy majd újfent egy leeresztés következzen, ami a középszakaszban csúcsosodott ki, remélhetőleg. A túloldalon gyenge volt a szezonrajt, majd Jason Morgan érkezésével új fazont kaptak az Acélbikák, és fellőtték magukat a harmadik helyre, hogy a felsőházban hullámzó játékot mutatva tartsák meg ezen helyezésüket.

Pályaelőnyre fáj a Sportklub foga
A felek közti négy nyert meccsig tartó párharc ma és holnap, egyaránt 19 órától, kezdődik Dunaújvárosban, hogy majd a hétvégére – szombat és vasárnap – Csíkszereda legyen a helyszín. A Sportklubnál nagyon el szeretnék felejteni a középszakasz alsóházában mutatott teljesítményt, és visszaállnának a régi kerékvágásba. A játék minden elemében váltani kell, de a legfőbb mindezek közül a gyorsaság, minden téren, fejtette ki Hozó Levente a mérkőzés felvezetőjeként.
– Egy jó hírrel kezdeném. Mindenki egészséges és bevethető a Dunaújváros ellen, és ide értem még Ruczuj Gellértet is. Rátérve a párharcra, úgy érzem, hogy jól készültünk az előttünk álló feladatra, és természetesen azzal a céllal fogunk jégre menni, hogy elvegyük az újvárosi pályaelőnyt. Fontos ugyanakkor, hogy a középszakasz második felében mutatott játékunkon javítanunk kell, és itt elsősorban a gyorsaságra gondolok. Ugyanakkor ezen párharcot az a csapat nyerheti meg, amelyik a legkevesebbet fog hibázni – fogalmazott Hozó Levente másodedző.

Az Erste Liga rájátszásának műsora

Február 20., kedd: Dunaújvárosi Acélbikák – Csíkszeredai Sportklub (19 óra).
Február 21., szerda: Dunaújvárosi Acélbikák – Csíkszeredai Sportklub (19), Újpest – Brassói Corona.
Február 22., csütörtök: MAC Budapest – Ferencvárosi TC (20), DVTK Jegesmedvék – Fehérvári Titánok (19.30), Újpest – Brassói Corona (19).
Február 23., péntek: MAC Budapest – Ferencvárosi TC (20), DVTK Jegesmedvék – Fehérvári Titánok (19.30).
Február 24., szombat: Csíkszeredai Sportklub – Dunaújvárosi Acélbikák (18).
Február 25., vasárnap: Csíkszeredai Sportklub – Dunaújvárosi Acélbikák (18), Brassói Corona – Újpest (18.30).
Február 26., hétfő: Brassói Corona – Újpest, Ferencvárosi TC – MAC Budapest, Fehérvári Titánok – DVTK Jegesmedvék.
Február 27., kedd: FTC – MAC, Titánok – DVTK.
A párharcok négy nyertes mérkőzésig zajlanak és az eredmények függvényében alakul a további műsor.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek