Elvárásom a kemény munka

Interjú Kitó Ferreirával

165

A soron következő idényre készülve a Csíkszeredai Imperial Wet teremlabdarúgó-csapata Szőcs Loránd helyett a portugál Kitó Ferreirát bízta meg a keret felkészítésével és irányításával. Az Imperial Wet a következő idényben bajnokesélyes csapatot akar összerakni, és ennek érdekében nyitott a külföldi szakvezető felé. A portugál tréner pár nappal korábban járt Csíkszeredában, akkor sikerült egy asztalhoz leülnünk vele.

Kitó Ferreira júliusban kezdi el a nyári munkát Csíkszeredában

– Miként került kapcsolatba a csíkszeredai csapattal?

– A csapat főtámogatója volt az, aki fölvette velem a kapcsolatot, ő nagyon szerette volna, hogy én Csíkszeredában dolgozzak.

– Mennyire ismeri a román bajnokságot? Milyennek ítéli meg összehasonlítva más országokéval, ahol edzősködött? Mit tud a csíkszeredai csapatról?

Kitó Ferreiráról
A 49 esztendős szakember korábban hazájában vállalt vezetőedzői tevékenységet. Két évig volt a Fatima, majd öt évig a Burinhosa, egy évig a Leoes Porto Solvo trénere, hogy a legutóbbi idényben Olaszországban is kipróbálja magát.

– Nagyon sok bajnokságot és egyben találkozót követek, továbbá figyelemmel követtem a román bajnokság eseményeit is. A romániai bajnokság egyértelműen felemelkedőben van, ami a színvonalat illeti. Egy nagyon érdekes és jó versenyszellemű bajnokság, erős csapatokkal. Azt gondolom, hogy növekedőben, erősödőben van a bajnokság Spanyolország, Portugália, Oroszország és Olaszország után.

– Milyen elvárásokkal veszi át a csapat irányítását?

– Az én elvárásom a mindennapi kemény munka, és az, hogy egy erős csapatot tudjunk kiépíteni, ami minden meccsen jól teljesít.

– Mi az Ön játékfilozófiája?

– Alapvetően egy egységes csapat, amely az utolsó pillanatig is intenzíven és szervezetten dolgozik.

Darvas Attila

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.