Elutasította a képviselőház jogi bizottsága a közigazgatási törvénykönyvet módosító RMDSZ-tervezetet

70

Elutasította ma a képviselőház jogi bizottsága a közigazgatási törvénykönyvet módosító RMDSZ-tervezetet közölte Cristina Trăilă nemzeti liberális párti képviselője.

IllusztrációA törvényhozó egy Facebook-bejegyzésben azt írja, a PNL igénylésére tűzték a szakbizottság ülésének napirendjére az “alkotmányellenes” tervezetet, amely – állítja Trăilă – bizonyos településeken kötelezővé teszi a magyar nyelv hivatalos nyelvként való használatát, valamint a magyar és a székely zászló kitűzését.

A képviselő hangsúlyozza, a Szociáldemokrata Párt (PSD) a szenátusban “nyíltan támogatta” az RMDSZ által újraírt közigazgatási törvénykönyvet, ami azt bizonyítja, hogy a székelyföldi autonómiastatútum tervezetének képviselőházi hallgatólagos elfogadása nem volt véletlen.

A PNL elutasít minden olyan tervezetet, amely Románia szuverenitására tör, függetlenül attól, hogy hány titkos egyezség köttetik ezek támogatására – nyomatékosítja.

A közigazgatási törvénykönyv módosításáról szóló tervezetet 30 RMDSZ-es törvényhozó kezdeményezte. A szenátus hallgatólagosan elfogadta a javaslatot, de a képviselőház szavaz róla döntő házként.

HN-információ/Agerpres

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.